Care este semnificația fazelor lunii și ce ar trebui să faci în fiecare fază! Pregătește-te din timp

Home / Lifestyle / Care este semnificația fazelor lunii și ce ar trebui să faci în fiecare fază! Pregătește-te din timp
Care este semnificația fazelor lunii și ce ar trebui să faci în fiecare fază! Pregătește-te din timp

Fiecare fază a lunii este asociată cu un anumit tip de stare și cu un anumit tip de acțiune sau activitate, iar asta se întâmplă încă din Antichitate. Există chiar și o serie de ”mituri” urbane legate de lumina lunii și de faptul că ar trebui să te tunzi atunci când e lună nouă sau că nu ar trebui să te vopsești la păr decât în anumite faze ale acesteia. Tot așa, orice tinctură sau leac funcționează foarte bine expus doar la lumina lunii pline. Totodată, există și anumite stpri asociate cu fazele lunii, pentru care ar trebui să te pregătești din timp. Uite ce semnificație au fazele lunii și cum te afectează acestea!

Ciclurile lunii au servit dintotdeauna ca puncte de reper pentru semănat și cules, fiind asociate cu fertilitatea și cu sărbătoarea secerișului, în tradițiile populare. Chiar și acum, ar fi util pentru tine să te ghidezi după simbolistica fiecărei faze a acesteia, pentru a ști ce să faci.

Seara de dinaintea lunii pline

Aceasta este seara reîncărcării. Dacă vă simtiți fprp vlagă, gol de emoții și sentimente și credeți că nimic nu se mai întâmplă în viața voastră, este un moment foarte bun acesta pentru a redresa situația. Noaptea de dinaintea lunii pline este perfectă pentru a încărca bateriile, și nu numai ale voastre. Dacă aveți cristale sau pietre prețioase sau uleiuri pe care le folosiți, este momentul să le scoateți în lumina lunii, pentru a-și potența proprietățile. Iar voi, faceți acelați lucru dacă vreți să vă simțiți pline de viață.

Luna plină

Luna plină vine cu simbolul renunțării, din orice punct de vedere. În serile cu lună plină, alegeți să renunțati la tot ceea ce este vechi sau nebenefic vouă, pentru a vă elibera de anumite greutăți. Oferiți lunii pline aceste renunțări ale voastre, se spune că aceasta le va alchimiza și le va arde, pentru a nu vă mai supăra de acum înainte. Puteți să scrieți pe o foaie de hârtie lucrurile la care vreți să renunțați, dacă sunteți mai pragmatici și apoi să ardeți hârtia sau să o îngropați sub lumina lunii pline.

Citește și: Ai visat apă recent? Iată ce se ascunde în spatele visului tău și cum trebuie să îl interpretezi corect!

Luna nouă

Când e lună nouă, trebuie să manifești. Ai mare atenția la ce manifești, pentru că asta se va adeveri sau se va concretiza în viitorul apropiat. Orice gând, orice plan, orice idee ai avea și pe care vrei să o pui în practică, acum este momentul să faci asta. Meditați la dorințele voastre sau mărturisiți-i lunii intențiile voastre. Le puteți scrie chiar și pe o foaie de hârtie, sub formă de afirmații.

Semiluna

Aceasta este noaptea curajului și a puterii, care vă îndrumă să mergeți mai departe fără teamă. Cereți ajutor de la ea pentru a vă da putere și pentru a vă călăuzi pașii pentru realizarea scopului. În cele trei nopți cu lună plină. este foarte energizant să faceți o baie de lumină. Se spune că această acțiune este o metodă bună de reconectare la energiile universului