Cele mai toxice locuri de pe Pământ

Home / Lifestyle / Cele mai toxice locuri de pe Pământ
Cele mai toxice locuri de pe Pământ

În ultimii 100 de ani, poluarea a preluat controlul asupra umanității, și asta datorită ritmului galopant al dezvoltării tehnologiei, care crează aparente beneficii pentru umanitate, dar pentru natură, nu face nimic altceva decât să o distrugă la fel de repede. Deșeurile lăsate în urma acestei dezvoltări și folosirea irațională a resurselor naturale sunt semne clare că ne ducem către o involuție și chiar o distrugere bine plănuită. Vorbim de poluare chimică, nuclerară, deșeuri menajere, deșeuri electronice, toate acestea distrug puțin câte puțin ecosistemul nostru. Din această cauză, unele locații de pe glob au ajuns deja poluate până la refuz. Atât de poluate, încât dacă te apropii de ele, riști să te iradiezi. Și nu, nu este vorba de Cernobâl. Iată care sunt cele mai poluate locuri de pe Terra! 

 

Din fericire, România nu se regăsește printre ele, așa că putem sta liniștiti. Însă numai când citești sau când vezi o imagine cu o astfel de locație, începi să te întrebi încotro se îndreaptă omenirea și ce putem face pentru a redresa situația.

Linfen, China

Este cel mai poluat oraș din China. Aici, smog-ul este permanent, de dimineața până seara și învăluie orașul din toate părțile. Linfen este locul în care copiii cresc cu măști anti-poluare pe față, iar adulții au trasnformat aceste măști în accesorii pe care le poartă forțați de împrejurări. Poluarea excesivă din acest oraș este cauzată de fabrici și uzine, dar și de poluarea produsă de mașini. Este atât de gravă situația,încât dacă îți lași hainele să se usuce afară, le găsești negre cu siguranță.

linfen china

Rondonia, Brazilia

Aceasta este una dintre zonele care au suferit cele mai mari despăduriri din jungla amazoniană. Copacii de pe raza a mii de hectare au fost tăiați și arși. Zona este cu adevărat dezolantă, iar ecosistemul este distrus în totalitate, cu șanse foarte mici de a se reface. Gândiți-vă numai la animalele care locuiau în aceste mii de hectare, la ce s-a întâmplat cu ele? Cum să nu îți dorești ca cineva să vină cu o baghetă magică și să facă totul la loc?

rondonia brazilia

Râul Yamuna

Ne ducem în India, de această dată, unde râul Yamuna ne atrage atenția. Din nefericire, din cauza nivelului ridicat de poluare. Cu toate că s-au făcut încercări serioase ale guvernului pentru a redresa nivelul poluării din râu, Yamuna rămâne în continuare pe lista celor mai poluate locații de pe Terra. Numai New Delhi contribuie cu mii de kilograme, dacă nu chiar tone de deșeuri pe zi, o cifră deja mult prea mare pentru a fi gestionată de oricine.yamuna river

La Oroya, Peru

Nici Peru nu stă mai bine la acest capitol. Liderul în materie de poluare este orașul La Oroya, unde compania Nord Americană Doe Run este responsabilă de cantitățile imense de deșeuri și gaze care au poziționat La Oroya în topul celor mai poluate din lume. Fabrica lucrează cu acid sulfuric, aparent, deci vă puteți imagina cum arată împrejurimile și care sunt riscurile de a locui acolo. Copiii din împrejurimi au fost testați, iar nivelul de plumb din organism avea un nivel alarmant.

la oroya

Lacul Karachay, Rusia

Cantitatea de radiații din acest lac provenită de la deșeurile nucleare este atât de puternică, încât orice persoană care ajunge aici poate muri instant, fiind doar în zonă. Cancerul este o mare problemă printre lucrătorii din fabrica Karachay. Sunt multe cazuri de copii născuți cu malformații și leucemie în împrejurimile lacului. Marea problemă este legată de extinderea poluării nucleare în aer și în apă. Vă puteți imagina cum este să trăiești în apropierea acestei zone?

karachay