Cele mai mari coșmaruri ale oamenilor! Iată cum treci peste fricile care îți fac viața un calvar

Home / Lifestyle / Cele mai mari coșmaruri ale oamenilor! Iată cum treci peste fricile care îți fac viața un calvar
Cele mai mari coșmaruri ale oamenilor! Iată cum treci peste fricile care îți fac viața un calvar

Frica te împiedică să te dezvolți sau să evoluezi. Ea se manifestă de cele mai multe ori sub forma unei rezistențe pe care o resimți la nivelul corpului sau la nivelul minții, ori de câte ori vrei să începi ceva nou. Frica este cea care îți spune că nu ar trebui să începi un proiect nou sau că nu ești suficient de bun pentru a o lua de la capăt. Sau că vei întâmpina eșec dacă alegi o anumită cale. Ea este cea care blochează manifestarea și te forțează să stai pe loc. Iată care sunt fricile cel mai ușor de identificat, pe care le poți recunoaște cu ușurință și la tine. 

Frica de ”voința lui Dumnezeu”

Unii oameni se tem că Dumnezeu vrea ca ei să fie bolnavi sau nefericiți , drept pentru care aleg să nu se opună unei voințe mai mari decât a lor. Cu toate acestea, dacă suntem de părere că Dumnezeu este plin de iubire și bun, atunci de ce și-ar dori el să fim nefericiți? cineva care ne iubește nu ne-ar pune niciodată la încercare și nu ar folosi durerea ca să ne facă să ne maturizăm. De fapt, acestea nu sunt decât fricile noastre, pe care le atribuim unei alte entități, pentru a nu ne asuma situațiile de fapt. Sau pentru a nu le accepta. Atunci când vă rugați pentru sănătate, bani sau iubire, trebuie să vă fie foarte clar faptul că asta este ceea ce vrea Dumnezeu pentru voi. Vrea să evoluați și să deveniți mai buni, depășind obstacolele pe care eul vostru le pune în cale.

Frica de suferință

Este una dintre cel mai des întâlnite tipuri de frici. Oamenii cred că dacă aleg să nu sufere și să evite situații care ar putea genera suferință, acest lucru le face bine. Cât se poate de greșit, pentru că nu asta e soluția. Prin suferință acceptată poți evolua și poți învăța lecții de viață importante. Suferința face parte din devenire. Odată asumată această..provocare veți ști că sunteți pe drumul cel bun. A alege să vă baricadați și să fugiți de suferință este posibil cea mai proastă alegere pe care puteți să o faceți pentru voi înșivă, în primul rând.

Citește și: Trei semne că nu ai încredere în tine! Ți s-a întâmplat vreodată?

Frica de schimbare

Teama de schimbare face cu adevărat victime, pentru că în acest caz, rezistența organismului și a minții este atât de mare, încât îi forțează pe pameni să stea pe loc, să se complacă în anumite situații care le fac rău. Teama de schimbare ține pe loc și izolează, duce la monotonie și la imposibilitatea de a te dezvolta și de a evolua. Cu toate că este greu, ea trebuie învinsă, pentru că trebuie constant să vă împingeți limitele. Altfel, cum veți descoperi cât de puternici sunteți și cât de multe lucruri puteți face?

Frica de a fi iubit

tot o frică ese și aceasta,oricât de bizar ar suna. sunt oameni care se tem să fie iubiți sau care sunt de părere că nu merită să fie iubiți. Ea este legată în mod direct de stima de sine și de cât de ridicată sau scăzută este. Atunci când nu ai stimă de sine sau iubire de sine, încep să apară acest gen de frici, pe care le poți controla foarte greu. Ele pornesc din faptul că oamenii în cauză consideră că nu merită să aibă, să fie iubiți, să primească.