Care sunt greșelile pe care le faci în ceea ce privește părul tău? Uite ce te face să pari mai bătrână!

Home / Beauty Tips / Care sunt greșelile pe care le faci în ceea ce privește părul tău? Uite ce te face să pari mai bătrână!
Care sunt greșelile pe care le faci în ceea ce privește părul tău? Uite ce te face să pari mai bătrână!

O tunsoare proastă, o lungime nepotrivită a părului și chiar o culoare prost aleasă îți pot face mari deservicii. Cum ar fi, de exemplu, să te arate cu 10 ani mai bătrână. Tot ceea ce ține de părul tău și de modul în care este aranjat este foarte important, de aceea, de cele mai multe ori este bine să consulți părerea unui specialist atunci când vrei să faci o schimbare. Sau poți citi acest material să vezi care sunt greșelile legate de părul tău ce te fac să arăți mai bătrână!

O tunsoare proastă sau nepotrivită nu este întotdeauna ușor de reperat. Potrivit specialiștilor, sunt anumite greșeli pe care le faci atunci când vine vorba de alegerea coafurii, de care nici nu îți dai seama. Ele te pot face să arăți mai bătrănă. Poți evita acest lucru citind cu atenție sfaturile de mai jos.

greseli parSă îți lași părul prea lung

O greșeală frecventă pe care o facem multe dintre noi este să ne lăsăm părul să crească, fără a-i oferi din când în când câte o mică tunsoare. Chiar și un scurtat de vârfuri ajută, spun specialiștii. Și asta pentru că în acest fel îi dai o formă. Specialiștii recomandă să te tunzi o dată la 7 săptămâni, chiar dacă vrei să îți lași părul lung.

 

A te vopsi cu o culoare nepotrivită

Sigur, colorimetria este un domeniu tangențial, dar atunci când culoarea pe care o alegi este nepotrivită, faci o mare greșeală, care nu face decât să te îmbătrânească. Cum ar fi, de exemplu, să îți alegi un blond mult prea deschis. Specialiștii spun că această nuanță anulează tonurile naturale ale feței și te facă să devii…spălăcită. Tehnica balayage este recomandată dacă vrei să îți mai deschizi nuanța naturală a părului.

Tunsoare expirată

Tunsorile au și ele un trend al lor. Fii în pas cu el și alege o tunsoare la modă. Vremea ”gheruțelor”, a țepilor și a filatului excesiv a trecut, așa că este momentul să te reprofilezi pe o tunsoare care să te avantajeze.

Bretonul

Cea mai rapidă metodă de a da un look fresh părului tău este să îți schimbi bretonul. Să îl tunzi diferit, de exemplu.Sau pur și simpli să alegi altă modalitate de a-l aranja. Te va schimba total, atât pe tine, cât și tunsoarea ta.

Citește și: Frizuri inedite! Un indian tunde ținând foarfeca în…gură!

 

Atenție când vrei să refaci o coafură de salon acasă

Am fost tentate cu toate să recreăm coafuri de salon în intimitatea apartamentului. Însă gândește-te că acasă nu vei avea niciodată ustensilele de salon, așa că părul sau coafura pe care vrei să o faci nu va ieși niciodată la fel. În plus, îți va mai adăuga și niște ani. Gândește-te că nu poți mânui ustensilele la fel de bine ca un profesionist în domeniu și totul se va transforma într-un fiasco.

Vârfuri despicate 

Și vârfurile despicate mai adaugă niște ani la cei pe care îi ai. Tunde vârfurile despicate, iar apoi îngrijește-le corespunzător dacă vrei să arăți tânără și fresh. Poți apela și la tratamente de hidratare făcute la salon pentru asta.