Care sunt motivele pentru care părul tău începe să cadă? Trebuie să iei măsuri acum!

Home / Beauty Tips / Care sunt motivele pentru care părul tău începe să cadă? Trebuie să iei măsuri acum!
Care sunt motivele pentru care părul tău începe să cadă? Trebuie să iei măsuri acum!

Ai observat că atunci când te piepteni, părul tău cade în exces? Iar atunci când faci baie se întâmplă același lucru? Care sunt motivele pentru care părul tău începe să cadă? Elli.ro îți spune acum de ce să te păzești și care sunt remediile pentru a destresa părul! Unele dintre motive nici nu ai fi crezut că te pot afecta atât de tare!

Citește și: Scapă de părul nedorit fără a te duce la salon! Cea mai simplă metodă de epilare!

Părul începe să cadă din cauza obiceiurilor pe care noi le avem, obiceiuri care îl inlcud și pe el, bineînțeles. Acestea sunt cele mai întâlnite obiceiuri care duc la căderea părului. Dacă aplici vreunul dintre ele, este momentul să o lași puțin mai moale.

Stresul

stresul nu te afectează numai fizic și mental, ci duce și la căderea părului. Atunci când elti stresată, părul intră în faza de cădere. De fapt, pierderea părului se poate manifesta sau se poate declanșa la 3 luni după un eveniment stresant. El crește înapoi după 6-9 luni, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să o lași mai ușor cu stresul. Poți încerca diferite exerciții de meditație, jogging sau alte tipuri de metode care știi că funcționează pentru a reduce stresul din viața ta.

Alimentația proastă

Dacă îți place să mănânci fast food sau mâncăruri similare, să știi că acesta poate fi un alt motiv pentru care părul începe să cadă. Dacă organismul tău nu primește suficient de mulți aminoacizi, proteine, zinc și fier, necesare pentru creșterea părului, atunci vei avea suprize din cele mai neplăcute. Așa că este important să ai o dietă bogată în minerale și vitamine, pentru a avea un păr strălucitor și puternic. Ai nevoie de cât mai multe proteine și vitamina E, precum și de fier. Renunță acum la junk food și alt tip de snacks-uri care îți fac rău atât ție, cât și părului.

Produse de aranjat părul

Părul este zilnic agresat de placa de păr, uscător de păr, ondulator și orice alte dispozitive pe care le folosești pentru a-l aranja. De aceea, la un moment dat vei observa că începe să cadă. Căldura pe care acestea o emană nu face decât să afecteze structura firului de păr, care poate deveni uscat sau ars. Cel mai bine ar fi să folosești uscătorul de păr, de exemplu, la o distanță de 15 cm de păr. Iar când folosești celelalte produse, mare grijă să nu dai la temperatură maximă pentru a nu degrada firul de păr.

Apa cu clor

Și acesta este un factor care declanșează căderea părului. Înotatul te ajută să rămâi în formă, adevărat, dar a înota în apă cu clor nu este recomandat. Sunt mai mult de 100 de chimicale care se folosesc în clorinarea piscinelor. Aceste produse îți afectează atât sănătatea, cât și părul, care devine foarte fragil. Mai mult decât atât, clorul face ca firul de păr să își piardă strălucirea și flexibilitatea, fiind sensibil și predispus la rupere. Pune-ți o cască de păr, dacă vrei ca apa cu clor să nu te afecteze.