Cât de sigură este albirea dinților? Care metodă e cea mai eficientă?

Home / Health / Cât de sigură este albirea dinților? Care metodă e cea mai eficientă?
Cât de sigură este albirea dinților? Care metodă e cea mai eficientă?

Dr. Oana Florea, medic stomatolog cu competență implantologie orală, dezbate subiectul mult controversat al albirii dinților. Circulă o serie de teorii conform cărora nu este bine să ne albim dinții întrucât substanța respectivă atacă smalțul dentar și provoacă apariția cariilor prin slăbirea densității lui.

Medicul stomatolog Dr. Oana Florea menționează însă că tehnologia a evoluat și că nu se mai folosesc substanțele de albire din trecut care, într-adevăr, aveau și efecte nedorite. “În prezent, albirea dinților este sigură deoarece tehnologia a evoluat foarte mult, în ajutorul pacienților. De-a lungul timpului s-au folosit, însă, diferite  substanțe, unele dintre ele extrem de dăunătoare sănătații dentare. În albirea modern (Bleaching), smalțul dentar este decolorat prin intermediul oxigenului activ, care acționează asupra pigmenților depuși la acest nivel (oxidare). Acesta acționează strict asupra pigmenților și nu asupra smalțului, care rămâne nemodificat. Astăzi, pentru albirea profesională se folosesc peroxizii: peroxidul de hidrogen (la abirea în cabinet) și peroxidul de carbamidă (la abirea realizată acasă). Singurele efecte secundare sunt sensibilizarea dentară la variații de temperatură timp de 24 de ore, ori, în unele cazuri, rare iritații nervoase ale dinților pentru scurt timp. Acestea pot fi ameliorate prin fluorizări locale. Albirea profesională efectuată în cabinet are avantajul că albește dinții mai intens și efectul ține mai mult timp, în comparație cu metodele pentru acasă. De asemenea, substanțele folosite sunt mult mai concentrate, aplicate doar pe dinți, protejând gingia cu o substanță special. Albirea este mai rapidă și efectuată sub controlul vizual al personalului de specialitate”, declară medicul stomatolog Oana Florea.

Oana Florea este medic dentist cu Competență Implantologie Orală, cu experiență internațională în Germania, alături de cei mai buni specialiști în chirurgie și implantologie. Oana Florea își desfășoară activitatea în cabinetul său privat din București și este apreciată inclusiv pentru experiența în lucrul cu copiii și cu pacienții anxioși, cu teama de dentist.

Dacă informațiile oferite de elli.ro vă sunt folositoare, dați share articolului să-l citească și prietenii voștri de pe Facebook. Pe noi ne găseți pe rețeaua de socializare cu numele de elli.ro.