Ce este fenomenul de bullying și dacă ar trebui să ne ingrijoreze?

Home / Health / Ce este fenomenul de bullying și dacă ar trebui să ne ingrijoreze?
Ce este fenomenul de bullying și dacă ar trebui să ne ingrijoreze?

Un fenomen care ia amploare în ultima perioadă este cel de bulying,  de care suntem sigure că ați auzit. Ce înseamnă acest fenomen și cum poate fi el stopat sau prevenit, dar mai ales cum îi afectează pe copii, aflăm din materialul de mai jos. Fiți foarte atente, pentru că nu este de glumit!

Auzim tot mai des despre fenomenul de bullying şi dacă unii dintre noi ar fi tentaţi să spună că se da amploare unor mici şicane normale între copii, ei bine, specialiştii spun că problema este una gravă, care poate avea efecte în viaţa adultului de mai târziu.

Cel mai periculos și vândut produs alimentar: este consumat de milioane de copii, dar face foarte mult rău

În ultimii  ani, fenomenul de bullying a cunoscut o creştere a numărului de victime de la 25 la peste 3.000 în toată țara. Mulţi elevi reclamă că sunt abuzaţi la şcoală sau pe stradă de alţi copii mai mari. Am putea fi tentanţi să spunem că nu e mare lucru, însă nu este deloc aşa. Aceste şicane pot distruge personalitatea unui copil. Efecte fenomenului de bullying pot fi devastatoare. De multe ori, copilul agresat se închide în el. Îi e teamă să recunoască faptul că a căzut victima unui alt copil. Părinţii trebuie să fie cei care recunosc primele semne ce ar trebui să îi  îngrijoreze.

Obiectele periculoase care otrăvesc fără să ne dăm seama copiii, dar și adulții

La cursurile de dezvoltare personală, copii sunt învăţaţi cum să îşi gestioneze mai uşor emoţiile, şi cum să reacţioneze în diferite situaţii. Aici sunt grupuri atât pentru copii care cad victime, cât şi pentru cei cu un comportament agresiv. Cum fenomenul a cunoscut o răspândire fulminantă, la nivel naţional au fost lansate mai multe campanii de conştientizare. Aşadar, nu neglijaţi semnalele transmise de copiii dumneavoastră. În spatele unei replici de genul “nu am nimic, sunt bine” se pot ascunde adevărate drame ale micuţilor.