Ce faci dacă ți se strică rujul preferat? Uite câteva trucuri care îl pot salva! O să fie ca nou!

Home / Beauty Tips / Ce faci dacă ți se strică rujul preferat? Uite câteva trucuri care îl pot salva! O să fie ca nou!
Ce faci dacă ți se strică rujul preferat? Uite câteva trucuri care îl pot salva! O să fie ca nou!

Consistența cremoasă a rujurilor le face să se rupă destul de repede sau să se degradeze, fix când ai nevoie cel mai mare de ele. Este cu atât mai tragic cu cât rujul care se strică sau se rupe este rujul tău preferat, pe care îl folosești constant. Însă cu ceva îndemănare și câteva idei creative, îl poți readuce la forma inițială, atunci când se întâmplă asta. Uite ce sfaturi poți pune în aplicare pentru a putea folosi în continuare un ruj care a cedat deja în mâinile tale.

Dacă rujul ți se rupe în partea de sus

Aceasta este una dintre situațiile cele mai fericite. Dacă rujul ți se rupe în partea de sus și vrei să pierzi cât mai puțin produs cu puțință, poți folosi o brichetă pentru a topi partea care a rămas încă în tub/ambalaj. Apoi, ia partea ruptă și preseaz-o foarte ușor de partea pe care tocmai ai încălzit-o. Se va lipi instant și se va omogeniza, ca și conținut. Apoi, bagă rujul puțin la frigider, pentru a se întări la loc. Îl poți scoate după câteva minute ca nou de acolo.

Dacă rujul se rupe la bază

De obicei, acest lucru se întâmplă atunci când scoți rujul prea mult din tub și apeși prea tare atunci când îl aplici pe buze. Dacă se întâmplă asta, atunci ia o scobitoare și scoate conținutul rămas în tub, iar partea care s-a rupt o pui la bază. Rujul tău va fi ceva mai scurt, dar va fi în siguranță. Și încearcă să nu apeși foarte tare atunci când pui bucata în tub, pentru că se poate sfărâma și poți transforma totul într-un dezastru.

Dacă i s-a rupt vârful

Nu este așa dramatic precum pare. Dacă se rupe vârful rujului tău preferat, atunci poți încerca să iei o scobitoare și să încerci să sculptezi cu ea vârful, până îl aduci la forma de glonț pe care o are. Dacă nu vrei să te complici, folosește pur și simplu o pensulă de ruj pentru aplicare și scapi de orice dureri de cap.

Dacă nu se mai poate repara

Acestea sunt cazurile extreme, care nu se întâmplă foarte des. În aceste condiții, ”culege” tot rujul din tubul care îl conține și pune-l într-un mic recipient. Poate ai vreo cutiuță goală de la vreun balsam de buze sau chiar un spațiu liber într-o trusă de farduri. Sau, dacă ai ceva mai mult timp liber să răbdare, poți pune tot conținutul într-o lingură, pe care să o încălzești ușor cu o brichetă sau cu o lumânare, până se topește conținutul, iar apoi pui conținutul într-un recipient mic, pe care îl bagi la frigider. Ce zici de asta?

Ca și recomandare, încearcă să ții rujurile în locuri ferite de lumina directă a soarelui, pentru că altfel vei avea surprize mari și îl vei găsi topit și total neutilizabil.