Ce plante calmează iritațiile după epilare? Îngrijește-ți pielea corespunzător!

Home / Beauty Tips / Ce plante calmează iritațiile după epilare? Îngrijește-ți pielea corespunzător!
Ce plante calmează iritațiile după epilare? Îngrijește-ți pielea corespunzător!

După epilare, pielea devine foarte sensibilă. Indiferent de zonele pe care le epilezi sau de metodele pe care le folosești, există riscul ca după procedură să te trezești cu pete roșii sau cu iritații, mai ales dacă pielea ta este predisupusă către așa ceva. Pentru a scăpa de chinul și aspectul inestetic al pielii de la axilă, picioare sau bikini după epilare, Elli.ro îți sugerează o serie de plante care pot ajuta în acest sens. 

Sunt câteva plante care sunt recunoscute pentru efectele lor calmante. Ai auzit cu siguranță de ele, dar nu știai că pot calma și pielea post epilare. Le poți încerca ori de câte ori ai probleme cu petele roșii de pe piele.

Aloe vera

Proprietățile vindecătoare ale aloe vera sunt recunoscute încă din Antichitate. Aloe vera se folosește pentru o serie largă de afecțiuni, în principal pentru calmarea și vindecarea pielii. Este recomandat chiar să îți cumperi o plantă de aloe vera, care este ușor de îngrijit și să o pui într-un loc din casă cu mult soare. Aloe vera este excelentă pentru calmarea pielii după epilare. Are efect hidratant pentru piele și atenuează petele roșii care apar din cauza procedurii de îndepărtare a părului nedorit. Gelul de Aloe vera este recomandat pentru orice tip de piele, având proprietăți calmante, hidratante, cicatrizante, antiinflamatoare, de regenerare cutanată, de cicatrizare a rănilor și iritațiilor de pe piele. Perefectă, cupă cum am zis!

Gălbenele

Gălbenelele sunt și ele minunate pentru a calma pielea iritată după epilare. Poți prepara un decoct de gălbenele acasă sau poți da fuga până la plafat pentru a lua un ulei esențial de gălbenele, mult mai simplu de utilizat și mai… concentrat.  Uleiul este eficient în tratarea problemelor pielii, are efect calmant, antiinflamator, antiseptic, antibacterian, cicatrizant, epitelizant. Adică fix de ce are nevoie pielea  pentru a se regenera după epilare! Poate fi folosit pentru orice tip de piele, de iritată, delicată, afectată de inflamații, iritații, până la cea  afectată de cuperoză, vânătăi și arsuri solare.

Mușetel

Despre ceaiul de mușetel, știai deja că are un efect calmant. Același lucru este valabil și pentru uleiul de mușetel, mult mai concentrat, care poate reface imediat pielea afectată de epilat. Extractul de mușetel are efect antiinflamator, calmant, regenerator cutanat, purifiant, antialergic, fiind un bun remediu împotriva iritațiilor care apar după epilare. Este indicat pentru orice tip de piele, având o acțiune blândă asupra pielii.