Ce reprezintă Mercur retrograd în horoscop și cum afectează fiecare zodie?

Home / Lifestyle / Ce reprezintă Mercur retrograd în horoscop și cum afectează fiecare zodie?
Ce reprezintă Mercur retrograd în horoscop și cum afectează fiecare zodie?

Auziți de cele mai multe ori sintagma ”Mercur retrograd” la horoscop, dar niciodată nu ați înțeles ce înseamnă de fapt, asta și cum vă afectează pe voi această sintagmă, mai exact. Mercur este planeta comunicării, iar atunci când apare, este legat de dragostea pentru comunicare. La ce să te mai aștepți atunci când auzi vorbindu-se despre această planetă? Îți spunem noi!

Citește și: Cele mai rele zodii de femei! Uite ce sunt în stare să îți facă

Mercur este modul în care comunicăm, ceea ce presupuse simultan felul în care interpretăm și ascultăm ceea ce ni se spune. Mercur este modalitatea mentală prin care percepem, plănuim, identificăm și clasificăm gândurile, sentimentele, senzațiile și intuițiile. El mai reprezintă și felul în care ne raportăm la propria viață, la noi înșine sau la ceilalți.

Legat de relații, a spune ceva greșit sau corect poate avea uneori o importanță crucială. Poate fi vorba de folosirea unui cuvânt neadecvat, ceea ce face întotdeauna diferența între succes și eșec. Cuvintele sunt asemenea degetelor care apasă butoane. Găsim combinația perfectă și deschidem instant uși, iar folosind cuvinte neinspirate, alegem să închidem definitiv ușile respective.

Mercur ne învață să fim capabili să ne ascultăm pe noi înșine înainte de a pretinde altcuiva să ne înțeleagă. Problema este că de cele mai multe ori, felul în care ne percepem eul interior și propriile sentimente se răsfrânge și asupra celorlalți. Dacă nu ne înțelegem noi, atunci cu greu vom putea să îi facem pe ceilalți să înțeleagă ceea ce le comunicăm. Putem dezvolta această latură scriind ceea ce simțim, astfel încât să ne asigurăm că mesajul ajunge în forma lui corectă la cei din jurul nostru. Uneori, există o aversiune de a intra în contact cu noi înșine, din frica de a ne cunoaște pe noi și de a cunoaște ceea ce putem face cu adevărat.

Pentru a înțelege mai bine acest aspect, se spune că Mercur era un zeu răutăcios. El compunea un mesaj pe care un zeu l-ar fi trimit altui zeu, dar pentru a urmări propriile lui interese sau doar pentru a se amuza. Acest lucru este echivalent cu a ne relaționa sentimentele cu acel punct în care nu recunoaștem ceea ce simțim sau cum simțim. Adesea facem glume pe seama emoțiilor noastre sau ale celorlalți, deoarece nu ne putem acomoda cu ele.

Când Mercur este retrograd, comunicarea noastră are de suferit. Brusc, nu mai putem spune ce dorim, cuvintele ne sunt legate, la fel ca și gura sau buzele, care nu pot lega două cuvinte. Veți simți acest lucru ori de câte ori Mercur intră în această fază, că vă este greu să comunicați și că ați prefera să vă duceți departe, într-o peșteră, unde să nu vorbiți cu nimeni pentru câteva zile, cel puțin.

Mercur retrograd afectează meserii și zodii care sunt axate pe comunicare sau chiar domenii de acitivitate unde comunicarea este vitală. Atunci când apare spuneți cuvinte pe care nu ar trebui să le spuneți sau pe care le veți regreta mai târziu, aveți o exprimare defectuoasă, nu reușiți să luați decizii și pare că vă învărtiți în jurul cozii. Memoria vă joacă și ea feste atunci câd nu vă așteptați, uitați să faceți lucruri și deveniți cât se poate de aerieni. Chiar dacă spuneți ceva, lumea înțelege exact opusul și interpretează, apar certuri din senin, de la lucruri banale. Dacă vreți să călătoriți, totul se amână sau intervin blocaje foarte mari, care nu vă permit să faceți asta. Pentru afaceri, Mercur retrograd este cu adevărat păcătos, pentru că nimic nu pare a se mișca: clienți nu sunt, tranzacțiile sunt greoaie, profitul scade.

Atunci când Mercur este retrograd, evitați să luați decizii sau să faceți schimbări radicale în viață, pentru că nimic nu se va lega.