Ce să faci dacă ai probleme cu circulația periferică! Câteva remedii care îți rezolvă problema imediat!

Home / Health / Ce să faci dacă ai probleme cu circulația periferică! Câteva remedii care îți rezolvă problema imediat!
Ce să faci dacă ai probleme cu circulația periferică! Câteva remedii care îți rezolvă problema imediat!

Circulația proastă a extremităților este destul de comună în zonele care au climat mai rece sau la persoanele care sunt mai în vârstă. Netratată la timp, ea poate duce la afecțiuni mult mai grave, așa că este de preferat să nu fie neglijată. Există câteva remedii care te pot ajuta să îmbunătățești sau să previi această afecțiune. Acestea le poți pune în aplicare chiar la tine acasă, fără prea mare efort. Ai nevoie de puțin timp liber și câteva uleiuri esențiale care să te ajute. Iată cum poți remedia afecțiunea mâinilor și picioarelor reci. 

Masaj la mâini

Pune ulei de măsline într-un recipient, în care adaugi câteva uleiuri esențiale, cum ar fi piper negru, lavandă sau rozmarin. Masează-ți palmele cu mișcări circulare. Apasă și trage de degete, apoi împinge către palmă, pentru a îmbunătăți circulația. Este un exercițiu simplu, care te poate ajuta enorm.

Masaj la picioare

Pentru a întinde și relaxa picioarele și tălpile, puneți ambele mâini pe talpă, cu degetele mari poziționate pe laba piciorului. Apucă bine și strânge cu mișcări ferme. Mișcă degetele mari înspre exterior, ca și cum ai frământa aluatul. Ai mare grijă ca mișcările să nu fie foarte puternice. Repetă de câteva ori aceste mișcări, pentru fiecare picior în parte.

Aromaterapie

După cum spuneam și la început, uleiurile esențiale care ameliorează circulația periferică sunt cele de piper negru, lavandă și rozmarin. Acestea pot fi adăugate într-un lighean cu apă fierbinte sau chiar în apa de baie, ca și tratament de scurtă durată. Folosește 10 picături maxim pentru acest lucru și încearcă să combini 2 sau 3 uleiuri esențiale pentru rezultate maxime. Dacă ai pielea iritată sau crăpată, renunță la acest tratament. Îți poate afecta pielea.

Ceaiuri

Bea multe ceaiuri pentru a rezolva problema mâinilor și a picioarelor reci. Socul este foarte eficient în tratarea acestui tip de afecțiuni, la fel ca și ghimbirul sau floarea de lămâi. Introdu usturoiul în alimentație, care stimulează circulația sângelui. Piperul este recomandat ca și stimulant pentru circulație, poate folosit în gătit, pur și simplu. Exercițiile fizice sunt cele mai bune pentru circulație. ele îți mențin și condiția fizică, așa că nu te feri de ele.

Poți suplimenta și cu vitamina C și vitamina E, esențiale în circulația periferică, ele îmbunătățin totodată și elasticitatea vaselor de sânge.