Ce să faci pe litoral atunci când plouă? Top 5 sugestii care îți pot salva concediul!

Home / Lifestyle / Ce să faci pe litoral atunci când plouă? Top 5 sugestii care îți pot salva concediul!
Ce să faci pe litoral atunci când plouă? Top 5 sugestii care îți pot salva concediul!

Ți-ai planificat deja concediul, te-ai uitat și la prognoza meteo, care pare a fi favorabilă. Însă cum ajungi la mare, totul se năruie. Nori groși sunt pe cer, iar ploaia pare a se instala curând. Plajă nu ai cum să faci și de stat la terase parcă nu prea îți vine, cu atât mai puțin în camera de hotel, pe care ai dat bani serioși. Elli.ro îți dă 5 sfaturi pentru a-ți salva concediul atunci când plouă sau e înnorat și nu te poți bucura de razele soarelui. S-ar putea să îți prindă chiar bine!

Citește și: Iată care sunt cele mai liniștite plaje de pe litoralul românesc

Fă o baie în mare

Nu știm dacă ai încercat asta până acum, dar dacă nu ai încercat, nu știi ce pierzi. Apa mării este în general mai caldă, chiar dacă afară plouă sau e înnorat. Senzația pe care o ai atunci când ești în apă este una absolut senzațională, de care îți vei aduce aminte toată viața. Așa că ia-ți un costum de baie și un prosop și du-te să încerci apa mării. Este cu adevărat inedit să simți picurii mai reci de ploaie și apa caldă în care stai.

Du-te la o cherhana

Poate ești fan fructe de mare sau produse de pește. Chiar dacă nu, merită măcar încercat. Sunt foarte multe cherhanale, începând cu Năvodari, Agigea și terminând cu Neptun-Olimp care sigur o să îți placă. Sunt spații închise sau semi-închise, unde poți să te uiți la mare sau la lac și să mănânci ceva bun. Sunt locații interesante, de care o să te îndrăgostești aproape imediat.

Aventura Park

Crezi sau nu, în stațiunea Neptun există un astfel de parc de aventură. Așa că dacă afară este înnorat și nu poți face plajă, poate puțină adrenalină te va scoate din stare. Acolo te poți cățăra, poți alerga și gândește-te cât de bine e să faci asta pe răcoare, atunci când nu ai soarele sus pe cer! Merită încercat, e o variantă mai bună decât să te plictisești în camera de hotel.

Shopping

Runda de shopping este deja banală, dar poți recurge la această variantă, atunci când îți este mult prea lene pentru a încerca altceva sau când nu vrei să te depărtezi foarte mult de zona hotelului. Mall-ul este soluția, la fel și magazinele care poate au reduceri. Poate vrei să îți iei un alt costum de baie sau o pălărie care să meargă cu ținutele tale de vară.

Muzee și acvariu

În general, în Constanța, o mare parte a muzeelor se află în Centrul Vechi, cum ar fi Muzeul de Istorie. Vezi dacă este deschis și du-te să îl vizitezi, pentru că merită. La fel și Acvariul, de lângă Cazino-ul Constanța. Ochii tăi se vor bucura și vei uita de faptul că afară plouă, delectându-te cu informații și imagini inedite. Și dacă tot ești aproape de Port, fă o vizită la terasele de acolo, au un aer…occidental cu adevărat.