Ce să faci pentru a nu mai fi balonată? Remediile care acționează în 24 de ore!

Home / Health / Ce să faci pentru a nu mai fi balonată? Remediile care acționează în 24 de ore!
Ce să faci pentru a nu mai fi balonată? Remediile care acționează în 24 de ore!

Balonările sunt din cele mai neplăcute afecțiuni. Mai ales atunci când ești pe stradă sau la birou și simți cum hainele încep să te strângă, iar burta să devină din ce în ce mai tare și mai…mare. Durerile încep și ele să apară, odată cu profunda stare de disconfort pe care corpul tău o resimte. Cu toate că tentația de a lua medicamente este mare, încearcă să te abții, balonarea nu este o afecțiune atât de gravă încât să necesite tratament medicamentos. Dincolo de toate, păcătoasa balonare nici nu te lasă să încerci rochia preferată, care se pare că nu îți mai vineEste suficient dacă aplici aceste remedii la tine acasă și vei scăpa definitiv de ea!

Remediile pentru balonare sunt atât de simple, încât nu îți vine să crezi! Ai nevoie de doar câteva ingrediente și de un ochi care știe să vadă și să intuiască foarte bine. Oricum, atenția la detalii nu este ceva care să îți lipsească, ca și femeie.

Lămâia, principalul salvator împotriva balonării

La primul semn de balonare, bea două pahare mari de apă fierbinte, în care ai pus o felie de lămâie. Acest lucru îți va stimula rinichii și va începe procesul de eliminare a lichidelor. Poți lua un laxativ ușor, dacă balonarea vine cu …constipație. Mai bine însă încearcă un ceai depurativ.

Pătrunjelul, cel mai simplu remediu

Un alt remediu la fel de eficient împotriva balonării este următorul: pune pătrunjel tocat și o lingură de semințe zdrobite de mărar într-un pahar cu apă fierbinte, amestecă bine și lasă acoperit pentru 10 minute. Strecoară lichidul și bea-l. Pătrunjelul este un diuretic moderat, iar semințele de mărat ajută la eliminarea gazelor . Este foarte posibil să mergi la toaletă după ce consumi acest amestec, așa că asigură-te că ai una prin zonă.

Pentru a preveni apariția balonării și gazelor, consumă foarte multe fibre și cereale la micul dejun și la prânz. Poți încerca un bol mic de terci de ovăz la micul dejun, făcut dintr-o jumătate de ceașcă de ovăz, jumătate de ceașcă de lapte și puțin zahăr. Alege să bei produse probiotice și produse care să stimuleze flora intestinală și să furnizeze bacteriile esențiale pentru o digestie eficientă.

La prânz, poți consuma un măr, un strugure și o banană coaptă, plus un pahar de apă fierbinte cu lămâie.

Ceaiul de fenicul face foarte bine împotriva balonării, așa că pe parcursul unei zile, dacă ai probleme, consumă două căni din acest ceai. Îl poți găsi la magazinele naturiste. Are un puternic efect de eliminare a gazelor. Pentru a compensa, mănâncă și curmale, care îți oferă necesarul de fibre pentru întreaga zi.