Remediile naturiste care pot preveni parodontoza

Home / Health / Remediile naturiste care pot preveni parodontoza
Remediile naturiste care pot preveni parodontoza

Parodontoza este degenerarea țesutului care fixează dinții, ducând în timp la mobilitatea și căderea lor. Motivele apariției paradontozei sunt multiple, începând cu o igienă orală precară și terminând cu predispoziții genetice. Există remedii naturiste care pot preveni apariția parodontezei sau pot ameliora efectele ei. 

Citește și: Lucruri care îți afectează sănătatea fără să știi! Iată ce să nu mai faci de acum înainte!

Parodontoza este o manifestare a unei boli generale, în care metabolismul este afectat. Ea apare în general după vârsta de 35 de ani și uneori cunoaște și complicații. Practic, ea apare atunci când gingia se retrage mult prea mult, lăsând dinții fără baza în care sunt ancorați. Nemaiavând în ce să se susțină, dinții cad.

Pentru a preveni parodontoza, puteți aplica următoarele remedii naturiste, care vă vor ajuta pe termen lung:

  • Bea sucuri de morcov, sfeclă, spanac, țelină sau castravete. Le poți bea simple sau poți combina 2-3 ingrediente în același suc
  • Mestecă hrean zilnic.
  • Masaj cu lămâie, care tonifică gingiile. Periaj al dinților cu sare de mare, odată la 2 zile.
  • Propolis solid, mestacat și înghițit, câteva grame pe zi. Sau puteți apela cu încredere la tinctură de propolis cu miere. Același lucru se poate face și cu coenzima Q10, fiind un remediu excelent pentru parodontoză.
  • Se poate bea ceai din coajă de stejar, crețișoară, salvie, troscot. Seara se pun 4 lingurițe la jumătate de litru de apă rece. Dimineața se încălzește până aproape de temperatura de fierbere, apoi se strecoară și se ține în termos. Ziua se fac spălături ale gingiilor cu acest ceai.
  • Ceaiul de porumb și de scai vânăt mai sunt eficiente păentru tratarea parodontozei și prevenirea ei.
  • Se poate face gargară cu infuzie de cimbru, (o lingură de plantă la 200 ml de apă) + o lingură miere polifloră+ o linguriță tinctură de propolis. Cu această soluție se clătește gura după fiecare masă și după fiecare spălat pe dinți
  • Gelul de aloe este și el foarte eficient. El poate fi aplicat direct pe gingie, pe care o masați timp de câteva minute.

Notă: *Conținutul site-ului bloguldefrumusețe.ro are caracter informativ, iar înainte a de începe orice fel de tratament naturist vă sugerăm să consultați un medic specialist și să vă faceți un test de alergie la tipurile produse/alimente pe care doriți să le încercați intern sau extern. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați, de asemenea, un medic înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.