Ce se întâmplă când bei cafea dimineața pe stomacul gol?

Home / Health / Ce se întâmplă când bei cafea dimineața pe stomacul gol?
Ce se întâmplă când bei cafea dimineața pe stomacul gol?

Cu toții iubim o ceașcă de cafea dimineața, este ceea ce ne trezește și este mica noastră bucurie matinală. Cine nu-i place să savureze o ceașcă de cafea într-o zi însorită în grădină sau cu prietenii la cea mai apropiată cafenea? Chiar daca cafeaua este benefică sănătății, nu trebuie să bei cafea pe stomacul gol. Iată cele mai bune argumente pentru asta!

Cel mai important argument împotriva consumului de cafea dimineața este că, procedând astfel, de fapt, tu ridici nivelul de acid clorhidric în interiorul tractului gastro-intestinal. Persoanele care suferă de gastrită vor ști sigur acest lucru. Chestia e că atunci când ai avut o masă grea, acest acid poate declanșa unele probleme digestive datorită faptului că interferează cu descompunerea proteinelor. Acest lucru conduce mai departe la alte probleme digestive, inclusiv balonare, inflamație intestinală și iritație și în cel mai rău caz, cancerul de colon.

Confesiunile Elli.ro: Uimitor ce se întâmplă în corpul vostru după ce nu mai beți cafea o lună!

Mai mult decât atât, un număr de experți în domeniul sănătății sunt de acord că consumul de cafea pe stomacul gol dimineața crește, de asemenea, nivelul de cortizol, de care are nevoie corpul tău pentru a restabili echilibrul. Acest hormon menține ceasul biologic, inclusiv capacitatea de a sta treaz, sub control. Alături de cortizol, consumul excesiv de cafea pe stomacul gol crește concentrațiile de acid în stomac, conducând astfel la o senzație de greață și balonare.

Acestea sunt motive suficiente pentru a pune sub întrebare obiceiul vostru de a consuma cafea pe stomacul gol. Cei mai mulți experți în domeniul sănătății ar recomanda să consumați micul dejun în timp ce se pregătește cafeaua.  În cazul în care nu iubiți micul dejun, cel puțin asigurați-vă că înainte de cafea consumați niște lapte sau iaurt, deoarece aceasta va reduce efectele nocive.