Ce se întâmplă când pui o bucată de săpun sub așternuturi? Nu o să îți vină să crezi!

Home / Health / Ce se întâmplă când pui o bucată de săpun sub așternuturi? Nu o să îți vină să crezi!
Ce se întâmplă când pui o bucată de săpun sub așternuturi? Nu o să îți vină să crezi!

O simplă bucată de săpun pusă sub așternuturi te poate ajuta cum nu te așteptai! Se pare că dacă faci asta, vei scăpa de durerea de picioare, absolut îngrozitoare atunci când vrei să te odihnești. Te-ai fi gândit vreodată la asta? Iată ce spun specialiștii!

Studiile arată că aproape 42% din adulți suferă de sindromul picioarelor neliniștite, o afecțiune care crează o stare mare de disconfort, care se manifestă prin tresărituri continue ale mușchilor. Practic, persoanele care suferă de această afecțiune nu pot sta liniștite deloc. Se pare că aceasta este o dereglare neurologică, care are o cauză necunoscută, cu toate că specialiștii au legat-o de tot felul de motive, printre care se numără funcționarea necorespunzătoare a rinichilor, diabet, consum de alcool, utilizare de medicamente și sarcină.

În unele cazuri, problema se acutizează în momentul în care te pui în pat, fiind o principală cauză pentru insomnii. De obicei, aceste dureri nocturne apar din cauza exercițiilor intense sau a deficitului de minerale și vitamine, alături de deshidratare. Remedii există, din fericire, iar acestea sunt unele dintre cele mai simple. De obicei, durerile sunt ameliorate prin băi sau dușuri calde, hidratare suficientă și alimentație corespunzătoare.

Trucul cu săpunul se pare că a fost descoperit  recent și este cât se poate de eficient. Practic, pentru a stopa astfel de dureri, nu faci decât să pui un săpun sub așternuturi, care să aibă un parfum plăcut și relaxant. De preferat sunt săpunurile naturale, cu multe uleiuri esențiale. Doctorii spun că acest lucru ar funcționa pentru că ei cred că magneziul din săpun stopează sau ameliorează într-un fel problema. Lipsa de magneziu este, cred ei, principala cauză care duce la durerile acute de picioare. Dr. Oz sugerează săpunul cu ulei de lavandă, care ajută corpul să se relaxeze prin mirosul pe care îl are. Puteți încerca acest truc dacă suferiți de dureri de picioare, cârcei sau alt tip de afecțiuni ale membrelor inferioare și vedeți cum funcționează în cazul vostru.