Ce se întâmplă cu corpul tău dacă ai mai mult de 10 alunițe

Home / Health / Ce se întâmplă cu corpul tău dacă ai mai mult de 10 alunițe
Ce se întâmplă cu corpul tău dacă ai mai mult de 10 alunițe

Dacă ai mai mult de zece alunițe, atunci cu siguranță este momentul să le verifici! Înainte de a te duce la un specialist, sunt câteva lucruri pe care le poți face acasă, pentru a te asigura că sunt inofensive! Iată ce trebuie să faci, pentru a preveni cancerul de piele sau alunițele cu potențial malign!

Citește și: Scapă de candidoză folosind uleiul de cocos

Oamenii cu pielea sensibilă sunt predispuși către cancerul de piele. În această categorie intră și cei care au foarte multe alunițe, mai ales dacă forma și culoarea lor se schimbă de la un sezon la altul. Este momentul să te duci în oglindă și să verifici următoarele lucruri, pentru a te asigura că totul este în regulă cu alunițele tale. Nu mai sta pe gânduri, este o verificare simplă, de rutină, care îți poate răspunde la multe întrebări.

Simetrie

Atunci când te uiți la alunițe, imaginează că tragi o linie verticală, care le taie în două, practic. Apoi verifică dacă partea stângă este simetrică cu partea dreaptă. Dacă sunt simetrice, nu ai de ce sa îți faci griji, absolut deloc.

Marginile alunițelor

Alunițele normale, care nu sunt periculoase, au marginile cât se poate de netede, spre deosebire de cele maligne, care sunt ”noduroase”.

Culoare

Cele mai multe alunițe sunt monocrome, de cele mai multe ori culoarea lor fiind de un maro închis. Cele cu potențial cancerigen sunt albe, albastre sau roșii. Fii foarte atentă la acest detaliu, pentru a evita orice tip de probleme

Diametru

Alunițele maligne au un diametru mai mare de 6 mm, cu toate că nu este o regulă strictă aceasta. Verifică-le cu atenție!

Evoluție 

Alunițele benigne nu se schimbă, nici ca formă, nici ca și culoare. Nu ar trebui să cauzeze mâncărimi sau sângerări. Drept pentru care, este important să notezi de fiecare dată rezultatele analizei tale.

Dacă ai pielea sensibilă, trebuie să te pregătești de vară cum trebuie, nu numai prin a-ți proteja pielea folosind produse cu factor ridicat de protecție, ci limitând pe cât de mult posibil expunerea la soare a alunițelor. Poți alege mici plasturi pentru asta, care te pot scăpa de riscul unui cancer de piele.