Ce se întâmplă dacă înmoi hainele albe în bicarbonat de sodiu! E uimitor ce vei vedea la final

Home / Lifestyle / Ce se întâmplă dacă înmoi hainele albe în bicarbonat de sodiu! E uimitor ce vei vedea la final
Ce se întâmplă dacă înmoi hainele albe în bicarbonat de sodiu! E uimitor ce vei vedea la final

Hainele albe nu rămân albe pentru prea mult timp. O simplă pată de suc sau de cafea le poate distruge aproape instantaneu, fie că vorbim de bluze, pantaloni sau rochii. Chiar și fără pătarea accidentală, hainele albe tind să devină galbene, mai ales la subraț, unde transpirața și umezeala sunt constante. În timp ce înălbitorul poate fi eficient, sunt mult mai multe metode naturale de a reda albul hainelor, care sunt și mult mai simple, dar mai ales, mult mai ieftine. Ce se întâmplă dacă înmoi hainele albe în bicarbonat de sodiu, de exemplu? Îți răspundem noi, Elli.ro!

Cei mai mulți detergenți de haine conțin înălbitori optici. Aceștia sunt niște chimicale care fac ca hainele să pară mai albe și mai strălucitoare și rămân cumva în spatele țesăturii după ce sunt hainele spăalte. Ei funcționează schimbând razele UV pentru a activa lumina albastră și a reduce lumina galbenă. În acest fel, hainele par mai alba și mai curate. Doar par.

Cei mai mulți înălbitori optici sunt făcuți din benzen, un compus chimic care este legat de cancer. Aceștia pot cauza reacții alergice și iritații grave pe piele. A sta departe de detergenții din comerț nu înseamnă că te-ai pricopsit cu soluții fade și deloc eficiente. Pentru a împiedica agenții toxici să intre în hainele tale, uite ce soluții simple, ieftine și eficiente am găsit pentru tine!

Bicarbonat de sodiu

Amestecă 4 litri de apă cu o cupă/pahar de bicarbonat de sodiu, apoi bagă hainele albe în acest mix. Este eficient și îți va permite să eviți alți aditivi chimici și toxici pentru pielea ta. Hainele tale vor fi foarte albe acum și sigure pentru pielea ta!

Peroxid de hidrogen

Peroxidul de hidrogen este  un înalăbitor care nu conține clor, așa că funcționează de minune pentru eliminarea petelor încăpățânate și pentru albirea hainelor. Adaugă o ceașcă de peroxid de hidrogen la detergentul  tău obișnuit și spală hainele cum o faci în mod normal.

Oțet alb

Adaugă o ceașcă de oțet alb la detergentul tău de rufe, pentru a potența proprietățile detergentului. Oțetul funcționează foarte bine și pentru pete, mai ales pe cele de transpirație sau pe cele de ulei care se formează la subraț.

Suc de lămâie

Sucul de lămâie funcționează ca și înălbitor, albind hainele. Mai întâi, clătești hainele în mașina de spălat și adaugi o ceașcă de suc de lămâie. Apoi, atârnă hainele afară pentru a se usca. Mai poți încerca și altă metodă: pune hainele albe într-un lighean cu apă caldă și apoi adaugă suc de lămâie. Lasă hainele la înmuiat pentru câteva ore și apoi pune-le în mașina de spălat.