Ce trebuie să faci dacă vrei să fii mereu tânăr și sănătos

Home / Health / Ce trebuie să faci dacă vrei să fii mereu tânăr și sănătos
Ce trebuie să faci dacă vrei să fii mereu tânăr și sănătos

Cu mici schimbări în alimentație și în rutina ta zilnică te poți menține sănătoasă, frumoasă și slabă. Trebuie doar să îți obișnuiești corpul cu un alt mod de viață pentru a te menține tânără. 

Citește și: Cel mai periculos și vândut produs alimentar: este consumat de milioane de copii, dar face foarte mult rău

Sunt câteva trucuri la care poți apela pentru a menține un stil de viață sănătos și un organism tânără, care funcționează perfect. Ai nevoie doar de puțină voină și determinare pentru a face aceste lucruri, care pe termen lung îți vor oferi numai beneficii.

Urcă pe scări

Urcând cu liftul, câștigi timp, este adevărat. Dar nu vrei să câștigi sănătate, înainte de toate? Urcatul pe scări te ajută să rămâi mereu în formă și să ai un corp perfect tonifiat, mai ales că nu ai timp să ajungi la sală. În acest fel, îți tonifici și musculatura, elimini toxinele și îți scazi riscul de a face diabet sau osteoporoză.

Folosește scorțișoară în loc de zahăr în cafeaua de dimineață

În loc de zahăr, folosește puțină scorțișoară în cafeaua sau ceaiul de dimineață. Nu numai că are puține calorii, dar are și numeroase alte benefici ipentru sănătate, cum ar fi: reducerea inflamațiilor, suport digestiv și îmbunătățirea digestiei, îmbunătățind chiar și funcțiile creierului. Asta spre deosebire de zahăr, care nu are nutrienți deloc, nici proteine, și mai și crește riscul de diabet și de boli cardio-vasculare.

Igienă orală corespunzătoare

O igienă orală corespunzătoare te ajută să previi problemele de sănătate și bolile de inimă. Sunt câteva tehnici străvechi pentru asta, folosite chiar de bunicii noștri. Ele se bazează pe ulei, care reduce apariția tartrului și a gingivitei. Plus că are beneficii multiple asupra unor organe precum rinichi, plămâni, ficat, stomac și colon, eliminând toxinele din organism. Poți prepara un astfel de remediu naturist excelent folosind o lingură de ulei de cocos, pe care o plimbi în cavitatea bucală timp de 20 de minute. Apui scuipi uleiul și ăți clătești gura cu apă călduță. după care, îți periezi dinții normal. Uleiul de cocos poate fi înlocuit cu ulei de măsline extravirgin.

Folosește regula 20/20/2 pentru ochii tăi

Aceasta este o regulă simplă pentru sănătatea și îmbunătățirea vederii. Practic, ea spune așa: pentru fiecare 20 de minute petrecute în fața unui laptop, fă o pauză de 20 de secunde, la cel puțin 2 metri de ecran. Încearcă să clipești mai des, pentru a reduce oboseală ochilor.

Notă: *Conținutul site-ului bloguldefrumusețe.ro are caracter informativ, iar înainte a de începe orice fel de tratament naturist vă sugerăm să consultați un medic specialist și să vă faceți un test de alergie la tipurile produse/alimente pe care doriți să le încercați intern sau extern. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați, de asemenea, un medic înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.