Cea mai colorată țară din lume! Ce să vizitezi în frumoasa spirituala India

Home / Lifestyle / Cea mai colorată țară din lume! Ce să vizitezi în frumoasa spirituala India
Cea mai colorată țară din lume! Ce să vizitezi în frumoasa spirituala India

Țara templelor, a culorilor și a aromelor, India este etern spectaculoasă. Este genul de destinație turistică pe care trebuie să o bifezi ca și locație,  în ideea de a povesti lucruri frumoase…urmașilor. India fascinează prin contrast, prin naturalețea și lejeritatea cu care se îmbină religia cu practicile religioase, prin trafic și aglomerație, prin feluri de mâncare savuroase, iar lista nu se oprește aici. India nu poate fi povestită în câteva rânduri,  ci într-o viață întreagă.

Multe dintre obiectivele turistice ale Indiei sunt incluse în patrimoniul UNESCO. Pentru a le vedea pe toate, va fi nevoie să faci mai multe drumuri aici, pentru că o singură vacanță nu va fi suficientă.  Înainte de a porni la drum, este necesar să faci un itinerariu, pentru a te descurca mai bine aici.

Ce să vizitezi?

Tah Mahal

Unul dintre reperele turistice de seamă ale Indiei, Taj Mahal este considerat a fi una dintre cele 7 minuni ale lumii moderne. Splendida construcție a fost ridicată în 1653, cu eforturi și costuri imense de sahul Jahan pentru soția sa decedată. A fost nevoie de 20 de ani de construcție și de cele mai scumpe materiale. În plus, se spune că celor care au lucrat aici li s-au tăiat degetele, pentru a nu putea reproduce splendoarea acestei creații. Taj Mahal adăpostește  o moschee, o casă de rugăciuni și  grădini.

Fortul Roșu din Delhi

Construit între 1638 și 1648 din porunca șahului Jahan, fortul este spectaculos prin cifre: 2 km lungime, cu înălțimi intre 18 și 33 m, iar inițial a avut 14 porți. În prezent, mai există doar porțile Delhi și Lahore. Aici se află cea mai mare moschee indiană, unde în fiecare seară se organizează un spectacol grandios de sunet și lumini, care pun în scenă cele mai reprezentative imagini din întreaga istorie a Indiei.

Templele Khajuraho (Khajuraho, Madhya Pradesh)

Templele sunt renumite pentru sculpturile lor erotice și sunt unele dintre cele mai vizitate puncte turistice. Initial, au fost 85 de astfel de temple, dar acum au rămas doar 22.  Au fost construite de către conducătorii Chandela, în secolele 9 și 10.

Qutab Minar

Supranumit Pilonul Victoriei, Qutab Minar din Delhi, este un turn înalt de 72,5 metri, care adună anual sute de mii de turiști. Construcția a fost începută de Qutab-ud-din Aibak, în anul 1199, dar acesta a murit după ce a fost ridicat doar primul etaj. Fiul său a ridicat etajele 2 și 3, celelalte doua fiind adaugate de catre Feroz Shah Tughlaq. Pe pereții lui pot fi citite versete din Coran.

Peșterile Ajanta și Ellora (Aurangabad)

Descoperite în anul 1819, peșterile sunt considerate cele mai impresionante monumente ale arhitecturii antice din India. Ellora are 34 de încăperi, întinse pe o distanță de 30 de km, iar pe pereții ei sunt descrise cele 3 credințe esențiale : hinduismul, budismul și jainismul. Ajanta are 29 de încăperi care descriu istoria budismului din 200 î.H. până în 650 d.H.

Darjeeling (Bengalul de vest)

Iubitorii de ceai trebuie să ajungă aici. Înconjurată de munții Himalaya, Darjeeling este recunoscută pentru ceaiurile savuroase, flora pe măsură și apusurile de neegalat. Și aici, templele și mănăstirile pot completa cu succes vizita.

Și tine minte că ai nevoie să  stabilești un itinerariu ca la carte când ajungi aici. Cel mai popular circuit turistic al Indiei este clasicul Golden Triangle. Începe în Delhi (Hamayun’s Tomb, Old Fort), apoi  Agra (Taj Mahal, Agra Fort, Fatehpur Sikri), iar după Jaipur (Pink City, fort at Amber).