Cea mai scumpă supă de tăiței din lume! Ești pregătită să scoți 300 $ din buzunar pentru a o gusta?

Home / Lifestyle / Cea mai scumpă supă de tăiței din lume! Ești pregătită să scoți 300 $ din buzunar pentru a o gusta?
Cea mai scumpă supă de tăiței din lume! Ești pregătită să scoți 300 $ din buzunar pentru a o gusta?

Un restaurant taiwanez a șocat o lume întreagă datorită supei de tăiței pe care o vinde. Nu pentru că ar fi foarte bună, neapărat, ci din cauza prețului pe care o are aceasta, și anume 300 $ ! Tu ai fi dispusă să tai atât pe câteva bucățele de carne și niște tăiței? Să vedem de ce costă atât această supă!

Dacă vă întrebați, supa cu are nici diamante, nici praf de aur, și nici nu conține ingrediente inedite precum collagen. Este o simplă supă, făcută după rețeta bucătarului șef Wang Cong, care și-a petrecut ultimii 26 de ani din viață pentru a perfecționa această rețetă. Supa este servită într-un restaurant cu 40 de locuri, pe numele lui Niu Ba Ba, din Taiwan.

”De la 40 de ani, m-am focusat pe a face cea mai bună supă de tăiței. Este vorba de calitate versus cantitate”, spune Wang.

El s-a hotărât să pună acest preț exorbitant pentru această supă, după ce s-a consultat în prealabil cu toți clienții VIP ai restaurantului, printre care se numără și câțiva politicieni importanți ai lumii. El i-a întrebat pe aceștia cât sunt dispuși să plătească pentru un bol de supă de tăiței, iar cei mai mulți i-au răspuns că ar fi dispuși să scoată în jur de 10.000 de dolari taiwanezi pentru această delicatesă, adică 310 $. Wang le-a respectat decizia și a printat noile meniuri, în care prețul pentru această supă este fix 300$. Chiar dacă prețul a iscat o mică controversă, Wang este de părere că supa merită toți banii, din 6 motive diferite: calitatea cărnii de vită, tăieturile spectaculoase, tehnica de înghețare a cărnii, modul în care supa este blenduită, calitatea tăițeilor și asezonarea minimalistă. cea mai scumpa supa

Pentru realizarea acestei supe, Wang folosește 6 tipuri diferite de ”zeamă”, din diferite părți ale cărnii de vită, cum ar fi tendoanele și oasele. Caută gustul perfect și textura perfectă a supei, care vine înspre prezentare cu 20 de variante inedite de tăiței, gătite după preferințele clientului. Pentru a o condimenta, el nu folosește decât sos de soia, zahăr și alet 5 ingrediente, pe care nu vrea să le dezvăluie.

”Ideea este să menții gustul cât se poate de natural și să lași aroma condimentelor să strălucească”, explică el. ”Am avut clienți care au dus supa pentru a fi analizată în laborator, în ideea de a se asigura că nu are ingrediente cancerigene în ea”.

Noi credem în continuare că indiferent de tehnică, prețul este unul exorbitant de mare pentru câteva bucăți de carne și o mână de tăiței. Dar până nu gustăm din ea, nu ne putem pronunța. Să fie oare această supă cea mai bună din lume?