Ceaiul de ghimbir, elixirul sănătății! Dacă-l bei, scapi de pietrele la rinichi și detoxifici ficatul!

Home / Health / Ceaiul de ghimbir, elixirul sănătății! Dacă-l bei, scapi de pietrele la rinichi și detoxifici ficatul!
Ceaiul de ghimbir, elixirul sănătății! Dacă-l bei, scapi de pietrele la rinichi și detoxifici ficatul!

Ghimbirul este un adevărat super aliment și asta dintr-un singur motiv. Această rădăcină are puternic rol anti-inflamator, antiseptic și proprietăți anti-cancer. Este o sursă bogată de vitamina C, magneziu și alte vitamine și minerale, fiind un remediu perfect pentru dizolvarea pietrelor la rinichi, eliminarea toxinelor din ficat și prevenirea oricărei forme de cancer. O cească de ceai de ghimbir pe zi poate facu cu adevărat minuni în organism!

Unul dintre avantajele consumului acestui condiment este capacitatea sa de a îmbunătăți digestia și funcția sistemului imunitar. În plus, efectele sale anti-inflamatorii sunt extrem de benefice în ameliorarea durerii și în lupta împotriva bolilor cardiovasculare, astm și alte probleme de sănătate. O ceașcă de ceai de ghimbir proaspăt este cel mai bun medicament împotriva răcelilor și a virusurilor comune.

Citește și Cum este femeia Scorpion și de ce să te ferești de ea

Deși puteți utiliza ghimbirul în mai multe forme – proaspet (ras), sub formă de pulbere sau ca supliment alimentar, gustul picant pe care îl are dă bătăi de cap ceolor mai mulți dintre noi, fiind destul de greu de digerat. În schimb, când vine vorba de ceai, povestea se schimbă puțin. Veți obține aceleași beneficii de sănătate, doar că dublate, pentru că adăugați  turmeric, lapte de cocos și miere.

Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile pe care le puteți avea bând o ceașcă de ceai de ghimbir proaspăt preparată:

  •  Datorită conținutului ridicat de antioxidanți, luptă împotriva infecțiilor și îmbunătățește sistemul imunitar. Face minuni împotriva infecțiilor virale, gripă etc.
  • Datorită proprietăților sale termogenice, ceaiul de ghimbir este extrem de eficient în îmbunătățirea circulației, precum și în alimentarea cu oxigen a celulelor și țesuturilor din organism.
  • Efectele sale anti-inflamatorii sunt benefice pentru ameliorarea durerii articulare și musculare, precum și a durerilor de cap.
  • Consumul regulat de ceai de ghimbir reduce semnificativ riscul de accident vascular cerebral.

Ceai de ghimbir- Rețetă

Ingrediente:

  • ¼ ghimbir măcinat
  • ¼ turmeric măcinat
  • lapte de nucă de cocos
  • 1 cană de apă
  • 1 linguriță. miere organică

Indicatii:

Fierbeți apa, apoi se adaugă turmericul și ghimbir. Lasă sa fiarbă timp de 7-10 minute. Opriți focul, apoi adăugați laptele. Se strecoară ceaiul. Se adaugă miere după gust și se răcește un pic.