Ceapa și roșia te scapă de bătături și crăpături! Iată ce trebuie să faci

Home / Health / Ceapa și roșia te scapă de bătături și crăpături! Iată ce trebuie să faci
Ceapa și roșia te scapă de bătături și crăpături! Iată ce trebuie să faci

Știai că dacă pui ceapă sau roșie pe bătături, ele dispar cât se poate de repede? O singură felie este suficientă pentru a înmuia bătăturile și a determina pielea să se refacă. Iată ce alte remedii simple, naturiste, te mai scapă de bătături și crăpături.

Ceapa și roșia sunt remediile perfecte pentru a scăpa de bătăturile cauzate de încălțăminte sau de crăpăturile din călcăie. Se ține ceapa pe bătătură până de înmoaie miezul acesteia și se desprinde. Sulfidele care există în ceapă înmoaie pielea îngroșată, ceea ce face ca acest ingredient banal să devină un adevărat remediu minune pentru cele mai grave probleme ale tălpilor. După aceeasta, picioarele se ung cu alifie de gălbenele, care vindecă rana.

Același lucru se întâmplă și când pui ceapă pe bătătură. Este suficientă o felie mică, pe care să o acoperi cu un tifon și să o lași pe timpul nopții peste bătătură. A doua zi, bătătura se va retrage ușor.

Alte remedii care funcționează pentru eliminarea bătăturilor și a crăpăturilor din talpă:

  • Cataplasme cu usturoi ras, de seara până dimineața, timp de 15 zile
  • Cataslasme din smochine
  • Suc de rostopască, care se aplică de două ori pe zi, timp de 3 săptămâni. Sucul de rostopască este antimicotic, cicatrizant, bactericid. Se poate folosi și unguent cu rostopască, are același efect.
  • Frecții cu ulei de ricin, apoi aplicare de propolis topit pe o bucată de tifon sau leucoplast, pus pe bătătură, seara la culcare. Dacă bătătura este veche, se schimbă propolisul. Înainte de asta, se face o baie piciorului unde urmează să fie schimbat propolisul, apoi se îndepărtează partea de la suprafață a bătăturii. Propolisul se ține în apă fierbinte până când devine maleabil, se aplică pe bătătură și se acoperă cu leucoplast.
  • Uleiul de cimbru este și el eficient în tratarea bătăturilor. Se va dilua cu ulei înainte de utilizare, pentru că este foarte puternic. Efectul lui va fi acela de a înmuia bătăturile. Se folosește de două  ori pe zi, combinat și cu ulei de gălbenele, pătlagină sau coajă de stejar.
  • Se vor face băi calde și se va aplica ceară de albine călduță pusă pe bătături în mai multe straturi, timp de 2-3 zile.