Cel mai ciudat desert din lume. Incredibil ce … mănâncă oamenii într-un restaurant de fițe

Home / Lifestyle / Cel mai ciudat desert din lume. Incredibil ce … mănâncă oamenii într-un restaurant de fițe
Cel mai ciudat desert din lume. Incredibil ce  … mănâncă oamenii într-un restaurant de fițe

Inventivitatea și originalitatea oamenilor nu cunoaște limite, iar asta o demonstrează un restaurant din Chicago, care are în meniu un desert cât se poate de..bizar! Clienții restaurantului pot servi, pe post de desert…baloane cu heliu! Ați citit bine! Se pare că aceasta este o adevărată delicatesă, pentru care oamenii se și îmbulzesc în restaurantul respectiv. 

desert heliu

Desertul de numește ”Edible Helium Balloon”(Baloane comestibile cu heliu) și a fost inventat de chef Grand Achatz, care este și co-proprietar al restaurantului Alinea din Chicago. Este considerat a fi unul dintre cele mai cool deserturi la ora actuală și a devenit cunoscut după ce Aliena a postat un videoclip pe youtube în care spunea modul de preparare al acestui desert inedit. Procesul începe cu o bază de măr verde, în care se suflă ulterior folosind un tub legat la un rezervor de heliu, pentru a-l transforma în balon. Rezultatul este un balon transparent, și foarte fin, care este legat cu o ”ață” de un măr deshidratat, peste care se presară zahăr verde.

Citește și: Nu o să crezi din ce materiale sunt construite casele astea. Proiectul care a revoluționat lumea

Desertul delicat este purtat cu mare grijă de ospătari către mesele clienților, cărora li se dă posibilitatea să îl spargă cu un ac sau să tragă tot heliumul din el. Cei mai mulți clienți preferă a doua variantă, după cum era de așteptat, pentru că se pot distra mai mult așa. Bineințeles, nu sunt încurajați să exagereze cu inhalarea heliumului, pentru că există riscul să leșine. Achatz este considerat a fi unul dintre cei mai buni chefi din lume, iar restaurantul lui de 3 stele este cel mai vizitat și apreciat din Chicago. De asemenea,este unul dintre cele 12 restaurante din SUA care sunt cotate cu 3 stele Michelin.

desert heliu 2