Cel mai periculos și vândut produs alimentar: este consumat de milioane de copii, dar face foarte mult rău

Home / Health / Cel mai periculos și vândut produs alimentar: este consumat de milioane de copii, dar face foarte mult rău
Cel mai periculos și vândut produs alimentar: este consumat de milioane de copii, dar face foarte mult rău

Ai trecut la un regim vegan, așa că ai înlocuit untul cu margarină. Sau poate că ai ales margarina pentru că ai vrut să ții post. Oricare ar fi motivul pentru care ai ales acest produs, este bine să te gândești de două ori înainte de a-l mai consuma. Asta pentru că margarina se încadrează la alimente cu potențial toxic pentru organism și îți face mult rău.

Citește și: Ai grijă cum mergi și cum stai la calculator, s-ar putea să faci cocoașă. Iată cele mai bune poziții pentru spate

Margarina este făcută din uleiuri vegetale, asta este adevărat și probabil de aceea ai ales-o ca și înlocuitor al untului. Dar este cu adevărat un înlocuitor eficient și sănătos pentru organism sau doar dă această impresie? Știi cu adevărat ce mănânci și ce intră în organism?

Margarina, pe lângă multe altele, este ”plastic pe pâine”, așa a fost denumită de către specialiștii din domeniu. Este adevărat, ea conține grăsimi mononesaturate și polinesaturate. Margarina conține și radicali liberi, care afectează organismul și îl intoxică, îngreunând și procesul de digestie.

Margarina mai conține și vitamine sintetice, spre deosebire de unt, care are antioxidanți și vitamina A. Iar vitaminele sintetice nu se pot compara cu cele naturale, asta este clar.

Citește și: Mâncăruri pe care este bine să le eviți dacă ai tenul predispus la acnee! Îți fac mai mult rău decât bine

margarina versus unt
Margarina are copuși din E-uri și este foarte periculoasă pentru organism. Consumul prea mare de margarină poate aduce boli grave

Untul are o culoare naturală, în timp ce nuanța margarinei este obținută chimic, prin tratări multiple și prin adaos de conservanți. După cum probabil ai observat, unul  are un termen de valabilitate mai mic, în timp ce margarina poate sta în rafturi și până la doi ani. Ce înseamnă asta? Că în compoziția margarinei intră coloranți și agenți de emulsificare ce o fac să reziste mai mult timp. Iar aceștia sunt sintetici, după cum se înțelege.

Înainte de a fi realizate anumite studii, margarina nu era considerată a fi toxică pentru organism.  În margarină au fost adăugate chimicale pe care corpul și organismul nostru le digeră foarte greu, ele fiind modificate genetic: uleiuri din porumb, palmier, soia, bumbac, arahide.

Între timp, producătorii de margarină au eliminat din compoziție acizii trans, margarina nu se mai obţine prin hidrogenare, ci prin inter-esterificare, acizii grași fiind reorganizați. Margarina afectează inima, nutriționiștii rămân trag un semnal de alarmă în această privință.

Acizii artificiali precum cei din margarină sunt mult mai nocivi decât cei naturali. Margarina este un aliment sintetic, spre desoebire de unt, care cu toate că este hipercaloric, este tolerat mult mai bine de organism.

Notă: *Conținutul site-ului bloguldefrumusețe.ro are caracter informativ, iar înainte a de începe orice fel de tratament naturist vă sugerăm să consultați un medic specialist și să vă faceți un test de alergie la tipurile produse/alimente pe care doriți să le încercați intern sau extern. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați, de asemenea, un medic înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

 

Comments are closed.