Cele mai ciudate locuri din România

Home / Lifestyle / Cele mai ciudate locuri din România
Cele mai ciudate locuri din România

România este țara eternelor surprize și a eternelor contraste, sau cel puțin,  așa se spune.  Când ajungi să o parcurgi de la un capăt la altul, atunci îți dai seama că această țară a contrastelor este incredibil de frumoasă: kilometri întregi de păduri, munți, ape și peisaje care îți iau răsuflarea într-o secundă, câmpii și dealuri ondulate, arhitectură inedită și sate de un tradițional ieșit din comun. Dincolo de asta, România ascunde și secrete, sau mai bine zis, mituri locale, de care este posibil să fi auzit atunci când ai ajuns prin anumite regiuni.

Sunt locuri în România care sunt asociate fie fenomenelor paranormale, fie unor legende locale ciudate, duse din generație în generație. Cele mai multe dintre ele au povești interesante sau chiar înspăimântătoare în spate, ajungând sa fie de temut atât pentru localnici, cât și pentru turiștii care ajung în zonă.

Pădurea Baciului, Cluj

În pădurea Baciului, multe lucruri s-au întâmplat. Și nu din cele mai frumoase neapărat. Localnicii spun că această pădure este blestemată și nimeni nu scapă viu din ea. Există foarte multe cazuri de persoane care au intrat în pădure și nu au mai ieșit vreodată. Chiar mai mult, s-ar spune că  pădurea ascunde un portal către alte dimensiuni, care se deschide la intervale regulate de timp, de unde si disparitiile frecvente: de fapt, oamenii nu se rătăcesc, ci intra în altă dimensiune. Localnicii spun că pădurea reflectă, de fapt, starea persoanelor care intră în ea. Dacă aceste persoane sunt anxioase și depresive, atunci pădurea le va potența starea. Toți copacii îi vor părea strâmbi și urâți,  iar starea de anxietate va crește.  O persoană pozitivă o să vadă doar copaci frumoși, iar starea de bine ei se va accentua. Există foarte multe dispariții raportate aici, dar și foarte multe cazuri de oameni care au văzut foarte multe lumini mici și ciudate printre copacii pădurii.

Șinca Veche, Brașov

Șinca Veche este cunoscută drept Templul Miracolelor, al Dorințelor,  al Ursitelor. În peștera de aici au venit foarte mulți oameni bolnavi, pe targă și au plecat sănătoși,  pe picioarele lor.
Legenda spune că atunci când vă aşezaţi sub turnul conic din peșteră și vă puneți o dorință, aceasta se va indeplini. Mai întâi, este bine să vă opriţi la altarul mare unde puteţi să cereţi iertare pentru greşelile vieţii. Apoi treceţi în încăperea alăturată, la altarul mic şi cu sufletul curat, vă rugaţi la lumina lumânărilor. Pe peretele din această cameră se află un portret al lui Iisus şi două simboluri – o stea cu şase colţuri, hexagrama, cunoscută sub numele de Steaua lui David sau Pecetea lui Solomon şi cercul Yin-Yang, ambele fiind două simboluri ezoterice. Localnicii spun că până şi iarba din jurul Templului Ursitelor face minuni. Vacile care pasc aici nasc viţei mai frumoşi şi mai sănătoşi decât celelalte. De asemenea, o bătrână povestea că “o fetiţă mută din naştere a grăit în apropierea templului”, anunţându-şi tatăl că şi-a găsit vitele pierdute prin pădure:”Sunt aici, tată!” În  zonă se petrec și fenomene bizare. Un reporter de la o publicație locală spune despre p comportarea ciudată a camerei de filmat care pornea şi se oprea din înregistrare din senin . Când a fost vizionat materialul, s-a observat că pe înregistrare apăreau nişte sfere de lumină şi chiar o siluetă  într-o mantie de culoare închisă. Tot la Șinca Veche, oamenii bolnavi se vindecă aproape instantaneu, aceste cazuri fiind numeroase.

Tunelul din Bucegi

Cu toate că  nu se știe exact unde ar fi situat, tunelul din Bucegi fascinează prin teoriile care stau în spatele lui, ca și locație.  Ideea existenței unui tunel a apărut  după ce Radu Cinamar a scris despre acesta în toate cărțile sale. Asa, au apărut teorii legate de amplasarea, scopul lui și ce s-ar putea găsi înăuntru. Se pare că tunelul ar fi legat România de Egipt, iar acest loc ar fi aparținut atlantilor și tehnologiilor uimitoare dezvoltate de ei. Transportul se făcea cu niște automobile care funcționau pe conceptul teleportarii. Tot acest tunel ar fi și motivul pentru care România ar fi fost admisă în NATO.