Cele mai eficiente remedii ulei de migdale și coajă de portocală pentru curățarea și îngrijirea tenului

Home / Beauty Tips / Cele mai eficiente remedii ulei de migdale și coajă de portocală pentru curățarea și îngrijirea tenului
Cele mai eficiente remedii ulei de migdale și coajă de portocală pentru curățarea și îngrijirea tenului

Dacă nu ai fost fan al măștilor de față și al cremelor naturale până acum, a venit momentul să dai o șansă produselor naturiste, în special celor pe care le poți prepara chiar la tine acasă. Măștile și cremele din produse naturale îți fac tenul să radieze de sănătate. Îți propunem o cremă naturală pentru curățarea tenului și o mască de față cu efect detox perfecte pentru acest sezon.

Citește și: Mișcările secrete care funcționează ca un lifting facial! Încearcă-le acum și vei vedea cum chipul tău se schimbă!

Cele mai bune și eficiente uleiuri pentru curățarea tenului sunt uleiul de migdale, cel de floarea soarelui și cel de susan. Pe baza lor și a proprietăților pe care le au, a fost gândită și următarea cremă de față, care îți curăță tenul în profunzime, lăsându-l catifelat,  în numai câteva minute.

Pentru asta, ai nevoie de :

 • 7,5 ml ceară de albine
 • 30 ml ulei de cocos
 • 30 ml ulei de migdale
 • 60 ml suc de castravete
 • 1, 5 ml borax
 • câteva picături de apă de trandafiri

Se topește ceara de albine într-un bol non metalic, deasupra unei cratițe cu apă fierbinte, iar apoi se adaugă uleiurile, treptat. Într-un bol separat, se încălzește sucul de trandafiri și boraxul (un emulsificator natural), până când borax-ul este complex dizolvat. Se combină amestecurile din cele două boluri și se așteaptă puțin până când se răcește conținutul. Apoi se adaugă câteva picături de apă de trandafiri. Se pune la rece și se folosește ori de câte ori este nevoie pentru curățarea și tonifierea tenului. Rețeta este foarte eficientă.

Mască din coajă de portocală, cu efect exfoliere

Este perfectă pentru femeile cu tenul gras, care ar trebui să o folosească o dată la 2 zile. Ajută la îndepărtarea punctelor negre și lasă pielea moale și catifelată, ca a unui bebeluș. Folosiți, pentru început, cantități egale din următoarele ingrediente:

 • linte
 • ovăz
 • coajă de portocală rasă și uscată
 • grâu
 • făină de năut

Macină lintea, grâul și coaja de portocală uscată laolaltă. Amestecă toate ingredientele și adaugă apă sau suc de lămâie, până când se obține o pastă.  Este un scrub facial incredibil de bun!

Notă: *Conținutul site-ului bloguldefrumusețe.ro are caracter informativ, iar înainte a de începe orice fel de tratament naturist vă sugerăm să consultați un medic specialist și să vă faceți un test de alergie la tipurile produse/alimente pe care doriți să le încercați intern sau extern. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați, de asemenea, un medic înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.