Cele mai frumoase destinații de vacanță! Uite unde trebuie să îți faci concediul!

Home / Lifestyle / Cele mai frumoase destinații de vacanță! Uite unde trebuie să îți faci concediul!
Cele mai frumoase destinații de vacanță! Uite unde trebuie să îți faci concediul!

Dacă vrei să pleci în vacanță și nu știi exact unde, Elli.ro îți face o listă a țărilor pe care poți să le vizitezi în funcție de propriile tale preferințe de climă. Poate îți plac ținuturile mai răcoroase sau cele unde nu bate vântul sau poate că le preferi pe cele unde umiditatea este la cote înalte. Oricum, ai de unde alege, în funcție de preferințele tale pentru climă. Așa că nu mai sta pe gânduri, ia-ți un bilet către destinația preferată!

Citește și: Unul dintre cele mai frumoase locuri din lume! Trebuie să îl vizitezi

Cele mai bune temperaturi: Ecuador

Această țară Sud Americană este insula eternei primăveri, cu temperaturi constante pe toată durata anului. Și pentru că este la Ecuador, atunci te poți bucura cu siguranță de aceeai calitate a soarelui în fiecare zi.

Cea mai însorită: Arizona

Știm, nu este o țară, este o regiune. Dar potrivit Cărții Recordurilor, Yuma Arizona este cel mai însorit oraș de pe Glob, cu o medie de 11 ore neîntrerupe de soare pe zi. Asta face mai mult de 4.000 de ore pe an, oameni buni! Cum să nu alegi această locație pentru a te bucura de soare?

Cel mai puțin ploioasă: Namibia 

Această țară este câștigga perătoare detașată la cei mai puțini picuri de ploaie pe întreaga perioadă a anului. Portul din Swakopmund vede mai puțin de 1 cm de ploaie pe an, iar temperaturile sunt constante, pe undeva pe la 25 de grade.

Cel mai bun nivel al umidității: Cipru

Specialiștii în climă consideră că umiditatea trebuie să fie de 50% pentru ca vremea să fie optimă. Ai putea să îți dai seama de asta când observi că părul tău nu se cârlionțează sau nu devine aspru. Această insulă poate fi destul de călduroasă, dar aerul rămâne ușor arid, iar oceanul aduce suficient de multă răcoare pentru a potoli canicula.

Cea mai bună zăpadă: Japonia

Dacă nu ești genul care să se ducă iarna pe pârtii, dar îți place zăpada, Japonia ar putea fi destinația ta de vacanță. Poziția geografică a acestei țări, către ocean și munte o face una dintre cele mai pline de zăpadă regiuni de pe planetă.

Cea mai tropicală: Brazilia

Dacă pădurile tropicale sunt pe placul tău și umezeala ridicată de asemenea, atunci destinația ta de vacanță este sigur Brazilia. Brazilia are 1.844.402 de metri pătrați de păduri tropicale, în care nu este recomandat să te duci fără ghid, pentru că există riscul să te pierzi.

Regiunea plină de stele: Insulele Canare

Aventurează-te pe coasta de vest a Africii pentru a admira cel mai înstelat cer de pe tot globul. Observatorul Roque de los Muchachose din parcul național Caldera de Taburiente are un număr impresionant de telescoape, care fac din observatul stelelor o adevărată plăcere.