Cele mai neinspirate trenduri de beauty din anii `70!

Home / Beauty Tips / Cele mai neinspirate trenduri de beauty din anii `70!
Cele mai neinspirate trenduri de beauty din anii `70!

Trendurile vin și pleacă, iar fiecare decadă are partea ei de trenduri neașteptate și ciudate, care la momentul de față par cu totul și cu totul nelalocul lor. Să luăm drept exemplu anii `70,  în care părul cu volum și uleiurile de bronzat în exces erau la mare căutare. Acum, percepția asupra acestor lucruri s-a schimbat, iar simplul fapt că au existat astfel de practici ne face să strâmbăm puțin din nas. Dar care sunt cele mai neinspirate trenduri din anii `70? 

Părul cu ultra volum

În anii `70, părul cu volum era un must have. Acele coafuri înalte, pe rotund, care alungeau foarte mult fața și creau impresia unui cap de extraterestru(fie, am exagerat puțin). Dacă stăm să analizăm mai bine, doar foarte puține dintre femeile de atunci erau avantajate de această coafură. Cu toate astea, o purtau toate, pentru că era un trend. Cam cum se întâmplă și acum.

Uleiurile de bronzat

Puțin ulei de bronzat este în regulă, dar atunci când folosești o sticluță întreagă pentru un singur bronzatdrum la plajă, parcă nu mai pare atât de ok. În acea perioadă, femeile obișnuiau să se dea cu foarte mult ulei pe plajă, fără factor de protecție, ceea ce făcea ca pielea lor să capete o nuanță nenaturală de bronz, mai mult înspre orange. Nici nu știm ce era mai rău, faptul că erau foarte unsuroase sau că arătau ca niște portocale după ce plecau de la plajă.

Machiajul strident 

Era un must have al acelor ani ai libertății excesive de manifestare. În general, se spune că trebuie să îți accentuezi o singură parte a feței prin machiaj, fie buzele, fie ochii. Ei bine, în anii 70, atât buzele, cât și ochii erau puternic conturate. Se folosea foarte mult sidef și nuanțe aprinse, atât la ochi, cât și la buze, ceea ce nu făcea decât să transforme fețele femeilor în adevărate măști.

Căciulițe croșetate

Indiferent de cine le purta, acest tip de căciulițe nu făceau decât să-ți transforme imaginea în cea a unui copil aflat în tabăra de vară.

Perciunii excesiv de mari

Nu știm exact de unde a apărut acest trend, dar dacă ne uităm mai bine la fotografiile cu bărbații din acea perioadă, vom observa că mai toți purtau acest tip de perciuni, de la actori și vedete, până la oameni obișnuiți.Tom Selleck a fost unui dintre cei mai aprigi purtători de perciuni, un trend care nu favoriza niciun fel de fizionomie, am spune noi.

Contur de buze închis, ruj deschis

Probabil unul dintre cele mai neinspirate trenduri,care vizual vorbind nu era absolut deloc încântător.