0

Este utilă centura postnatală după nașterea prin cezariană?

Este utilă centura după naștere prin cezariană? Multe femei se întreabă dacă această burtieră postnatală ajută în eliminarea kilogramelor în plus adunate în perioada sarcinii, ori totul este pură reclamă?!!! Centura după naștere cu cezariană mai este denumită burtieră sau centură postnatală, iar multe dintre proaspetele mămici și-o achiziționează imediat după ce au adus pe lume copilul. Iată dacă este cu adevărat folositoare în lupta cu kilogramele.

SLĂBEȘTE DUPĂ PAȘTE 10 KILOGRAME ÎN 14 ZILE! 

În ceea ce privește cât este de utilă centura postnatală după cezariană, părerile sunt împărțite. Practic, această centură abdominală postnatală, care se găsește prin toate farmaciile, poate fi comandată pe net și găsită în diferite culor și numere, este purtată de cine dorește. Doctorii nu spun nici să nu fie purtată, nici să fie purtată și lasă decizia pe umerii proaspetei mămici dacă vrea să o poarte sau nu. În ultimii ani, tot mai multe mămici s-au declarat mulțumite de purtarea unei centuri după nașterea prin cezariană, deoarece le-a ajutat să scadă circumferința în talie. Părerile sunt însă împărțite, fiind femei care nu s-au arătat foarte încântate după ce au purtat această burtieră. După naștere, câteva săptămâni, în funcție de recomandarea medicului ginecolog, femeile nu pot face mișcare, însă cu fiecare zi de recuperare pot începe cu exerciții ușoare, cu o dietă sănătoasă, hidratare, iar rezultatekle nu vor întțrzia să apară. Dacă purtați această centură postnatală, însă nu faceți niciun efort de a slăbi, nu vă așteptați la mari minuni. Fiecare persoană slăbește diferit și elimină caloriile din corp diferit, motiv pentru care unele femei nu au reușit să scape de burtă cu ajutorul centurii postnatale.

Vedetele de la Hollywood precum Jessica Alba, Kourtney Kardashian, Minnie Driver, Angelina Jolie sau Gwen Stefani se numără printre personalitățile care au purtat centură abdominală postnatală și s-au arătat extrem de mulțumite după câteva săptămâni.

De ce este utilă centura după naștere cu cezariană

Foarte puține mame știu, însă această practică de a purta o centură după naștere este un obicei străvechi, cunoscut mai ales în Japonia, Orientul Mijlociu și America de Sud. Încă de acum câteva sute de ani, după naștere (naturală), proaspetele mămici îți legau burțile pentru a ajuta organismul sî se refacă, iar fașa cu care abdomenul era legat avea scopul de a susține mușchii abdominali, organele interne și astfel îți putea reveni mult mai repede după sarcină. De altfel, în timpurile străvechi, chiar și după pierderea unei sarcini era recomandată legarea burții (purtarea unei centuri după naștere).

În zilele noastre, mămicile o poartă pentru a scăpa mai rapid de centimetri din talie, lucru confirmat de foarte multe dintre ele. În primele două luni în care s-a purtat o centură după nașterea prin cezariană, femeile, multe dintre ele, susțin pe diferite forumuri că burtiera le-a ajutat în acest sens. Aceste centuri dau randament dacă sunt purtate întreaga zi, ori chiar zi și noapte. Un alt beneficiu pe care îl aduc aceste burtiere estecă durerile de spate dispar.  După operația de cezariană, sau orice operație abdominală, este dureros să te miști, să dormi pe-o parte, să strănuți, să tușești, iar centura postnatală îți ține burta și astfel poți realiza toate astea cu mai multă ușuriță și mai puțină durere.

Studii despre centura după naștere cu cezariană

Studii despre cât de utilă este purtarea unei centuri după cezariană nu prea sunt. În 2013 a fost scris un studiu în care s-a dezbătut acest subiect, iar tot ce s-a scris este ce am enumerat noi mai sus. În acest studiu s-a menționat despre efectele purtării unei centuri abdominale postnatale, comparativ cu efectuarea unor exerciţii abdominale în mod constant după naştere.

BEI CAFEA ZILNIC? IATĂ CE AFECȚIUNI POȚI SĂ DEZVOLȚI DIN CAUZA ASTA

S-ar putea să-ți placă și...