Cercetătorii de la Harvard avertizează: Nu mai cumpărați lapte cu un conținut scăzut de grăsimi!

Home / Health / Cercetătorii de la Harvard avertizează: Nu mai cumpărați lapte cu un conținut scăzut de grăsimi!
Cercetătorii de la Harvard avertizează: Nu mai cumpărați lapte cu un conținut scăzut de grăsimi!

Odată cu creșterea obezității, a diabetului si a bolilor cardiovasculare din ultimele decenii, lactatele cu un conținut scăzut de grăsimi au câștigat teren ca o variantă mai sănătoasă de produse. Cu toate au un conținut scăzut de grăsime, acest tip de lactate nu sunt cea mai sănătoasă alegere atunci când vine vorba de lapte și iată și de ce!

Grăsimile sunt considerate în mod normal vinovate pentru multiple afecțiuni, însă aceasta este o preconcepție pe care o avem. Grăsimile lactate au un conținut ridicat de acid oleic, compus care prezintă numeroase beneficii pentru sănătate, precum și un tip de grasime numit acid linoleic conjugat (CLA), care stimulează, de fapt, pierderea în greutate.

Cercetătorii de la Harvard îndeamă oamenii să renunțe la orice tip de produs lactat cu un conținut scăzut de grăsimi

Un studiu recent de la Harvard condus de cercetătorul și pediatrul David Ludwig arată că laptele și produsele lactate cu un conținut scăzut de grăsimi nu fac deloc bine pentru sănătate, deoarece aceste conțin îndulcitori, în timp ce laptele crud, organic oferă mai multe beneficii pentru sănătate.

Pe de altă parte, există dovezi care confirmă legătura dintre băuturile îndulcite cu zahăr și obezitate, diabet și multe altele. Pentru a sensibiliza populația  împotriva efectelor nocive ale indulcitori artificiali asupra sănătății, mai multe organizatii, inclusiv Departamentul Agriculturii din SUA și Academia Americană de Pediatrie recomandă cu fermitate lupta împotriva consumului de băuturi dulci. Cu toate acestea, aceleași organizații încă promovează puternic băuturile cu un conținut caloric scăzut – cum ar fi cele de lapte degresat, a cărui consum recomandat este de 3 căni pe zi. „Această recomandare de a bea trei căni de lapte pe zi  – este probabil sfatul cele mai raspândit oferit publicului american cu privire la dieta în ultima jumătate de secol. Ca urmare, americanii consumă miliarde de litri de lapte pe an, probabil în ipoteza că oasele lor s-ar prăbuși fără el „, afirmă David Ludwig.

Consumă aceste ingrediente și vei avea energie pentru întreaga zi și îți va detoxifia imediat corpul

Potrivit lui Ludwig, în cazul în care USDA promovează lapte cu conținut scăzut de grăsimi, în același timp, încurajează în mod neintenționat consumul de zaharuri adăugate în acest tip de lapte. Și cei mai mulți oameni sunt induși în eroare de această gândire. „Cea mai gravă situație posibilă este conținutul redus de grăsimi din lapte cu ciocolată: dacă scoți grăsimile, este mai puțin gustos. Deci, pentru a face ca un copil să bea 3 căni pe zi, veți obține această băutură îndulcită cu zahăr „, spune Ludwig. ” Putem obține calciu dintr-o întreagă gamă de produse alimentare. De exemplu, guliile fierte au mai mult calciu decât laptele. Sardinele, semințele, nucile, fasolea, legumele cu frunze verzi sunt surse de calciu.

Pe de altă parte, beneficiile pentru sănătate ale consumului de produse lactate nedegresate sunt numeroase. Atunci când acest lapte plin de grăsimi este consumat în cea mai pură stare – brută, organică, și provenind de la bovine hrănite cu iarbă, reduce riscul de boli de inimă și diabet, stimulează absorbția vitaminei, taie riscul de cancer de colon, și nu în ultimul rând, acesta promovează pierderea în greutate.

Comments are closed.