Cina este servită … într-un dovleac umplut! Ai încerca vreuna din aceste rețete?

Home / Lifestyle / Cina este servită … într-un dovleac umplut! Ai încerca vreuna din aceste rețete?
Cina este servită … într-un dovleac umplut! Ai încerca vreuna din aceste rețete?

La fel cum la români există rețeta ciorbei de fasole puse în pâine, se pare că și specialiștii în bucătărie din afară au descoperit metode inedite de a face mâncare, folosind…dovleacul. Acesta este folosit întreg, scobit și este umplut cu diferite legume sau amestecuri, în funcție de rețetă și de inventivitatea bucătarului. Se pare că gustul este unul delicios! 

Istoria acestui tip specific de rețete pornește din 2008, de la Dorie Greenspan (specialist în domeniu), care a împărtășit tutur rețeta ei de dovleac umplut. De atunci și până acum, toți bloggerii au început să vorbească despre asta și să încerce și ei diferite variante ale rețetei. Dacă vrei să încerci aceste sortimente inedite de mâncare, trebuie să știi câteva lucruri înainte.

Alege dovleacul potrivit

Există o metodă pentru a alege cei mai buni dovleci pentru mâncarea ta. Vorbim evident de dovlecii pentru plăcintă, pe care îi poți găsi fie mai mari, fie mai mici.  Îi vrei copți și puțin zemoși, pentru a lăsa propria lor savoare întregii umpluturi, atunci când sunt la cuptor. Înainte de toate, vezi câte porții de mâncare ai vrea să servești din el și cât de mare ți-e cuptorul, iar în funcție de asta, poți alege dovleacul. Atunci când mergi să îi cumperi (lucru pe care sugerăm să îl faci de la producătorii locali), fii foarte atentă la culoarea lui, care trebuie să fie de un portocaliu aprins și cu coaja netedă, fără pete.  Pentru a-l scobi, alege un cuțit ascuțit și taie partea de sus a acestuia. Îndepărtează semințele și condimentează-l foarte ușor cu sare și piper. Lasă-l așa până când e pregătită umplutura.

Cu ce poți să umpli dovleacul?

  • MACAROANE CU BRÂNZĂ. Cui nu îi plac macaroanele cu brânză? Și să vezi ce gust fantastic au atunci când sunt preparate într-un dovleac. Poți folosi orice tip de brânză, important este să îți placă și combin-o cu un amestec din ierburile tale preferate (busuioc, oregano, mentă). Mai există o rețetă care include și cârnați afumați în această compoziție, dar noi credem că este deja prea mult.
  • LEGUME, MULTE LEGUME. Ca și umplutură, poți alege o variantă de spanac tras în usturoi, combinat cu o brânză sau un cașcaval de calitate, tăiate în cuburi. Gustul obținut după ce scoți dovleacul și umplutura de la cuptor va fi unul cu totul și cu totul inedit.
  • AMESTECURI. Una din rețetele noastre preferate de dovleac umplut este cea a lui Meredith Steele, care propune o variană de umplutură din orez, carne de curcan și mere. Umpluturile se pregătesc separat, iar apoi sunt băgate la cuptor, împreună cu dovleacul, pentru a se coace împreună.
  • DESERT. Dovleacul umplut funcționează la fel de bine și ca desert, umplut cu ciocolată sau cu alte tipuri de bunătăți menite să te facă să te lingi pe degete.