Cinci ingrediente care fac minuni pentru față și pentru păr! Asigură-te că le ai acasă!

Home / Beauty Tips / Cinci ingrediente care fac minuni pentru față și pentru păr! Asigură-te că le ai acasă!
Cinci ingrediente care fac minuni pentru față și pentru păr! Asigură-te că le ai acasă!

Tenul tău este averea ta cea mai de preț. Ai grijă de el cu sfintețnie, în fiecare zi, pentru a-l menține curat și strălucitor. Părul și unghiile, de asemenea. Sunt câteva ingrediente naturale care te pot ajuta în rutina zilnică de îngrijire pe care o oferi corpului tău. Și ingrediente pe care, odată ce le încerci, cu siguranță nu vrei vrea după să renunți la ele prea curând! Vei fi mulțumită de rezultate mai mult ca sigur!

În mod sigur ai auzit de ingredientele acestea, dar poate că nu le-ai încercat niciodată până acum, pentru că nu ți s-au părut…demne de încredere. Este momentul să le încerci, dacă vrei să arăți spectaculos din cap până în picioare! Iată care sunt ingredientele care îți vor deveni în scurt timp cele mai bune prietene!

Drojdia de bere și berea

Berea este un fixativ ideal pentru păr, așa că poți încerca această variantă naturală, dacă vrei să fixezi o anumită coafură sau firele rebele. Ea intră în compoziția unor loțiuni cosmetice pentru îngrijirea obrazului. În plus, dacă îți clătești părul cu bere(de preferat neagră), aceasta va deveni mult mai strălucitor. Cât despre drojdia de bere, acesta este un concentrat natural de vitamina B, extrem de importantă pentru piele. O poți folosi în măști de față, în diferite combinații, fiind perfectă pentru tenurile acneice și cele cu probleme.

Untul de cacao

Pielea ta va fi cea mai fericită dacă vei începe să îl folosești. Gras și dens, cu multe minerale și vitamine, uleiul de cacao se topește la temperatura corpului, fiind un bun lubrifiant și calmant pentru zonele cu probleme. Este o barieră puternică împotriva deschidrării pielii, intrând în compoziția multor preparate cosmetice.

Untul de karite

Este foarte hrănitor, face pielea netedă și suplă, fiind indicat pentru tenurile obosite, palide și cu riduri. untul de karite este o bază incredibilă pentru creme și loțiuni. Se poate aplica direct pe piele, ca atare sau în diferite combinații, care transformă pielea și o fac mătăsoasă și netedă. Untul de karite este folosit și în îngrijirea părului, intrând în componența unor sampoane, care restructurează și hrănesc firul de păr.

Alaun(piatra acră)

Alaunul era folosit de bunicii noștri, în special, pentru a dezinfecta și calma tăieturile de pe fată, în urma bărbieritului. Acesta se găsește cu ușurintă în farmacii, sub formă de cristale transparente și incolore. Este solubil în apă caldă, nu și în alcool. Are efect dezinfectant și este puternic astringent. Se folosește în ape de față, dar și ca antiperspirant natural, blocând transpirația și mirosurile neplăcute.