Companii care au folosit mesaje subliminale pentru a te face să le cumperi produsele! Nu o să îți vină să crezi!

Home / Lifestyle / Companii care au folosit mesaje subliminale pentru a te face să le cumperi produsele! Nu o să îți vină să crezi!
Companii care au folosit mesaje subliminale pentru a te face să le cumperi produsele! Nu o să îți vină să crezi!

Dacă încă ești de părere că reclamele sunt cu totul și cu totul inofensive și scopullor este doar de a-ți prezenta un produs, mai gândește-te puțin! Mesajele subliminale conținute în spoturile publicitare sunt cele care te fac să cumperi produsul, nu modul în care este realizată reclama. Există o înteagă teorie llegată de acest aspect, iar discuțiile despre subiectul manipulării prin mesaje și conținut este încă unul cât se poate de aprins. Iată care sunt companiile care s-au jucat până acum cu mintea ta!

Nu este nimic în neregulă să te uiți la spoturi publicitare, dar atunci când o faci, încearcă să o faci total detașat. Altfel, vei fi prins ăn mrejele producătorilor, care nu vor decât să îți bage mâna în buzunar, pentru a le cumpăra produsele. Tehnica manipulării prin mesaje subliminale nu este nouă, ea fiind folosite și în reclamele din anii `40, când industria nu era atât de dezvoltată. Imaginați-vă acum, în plin consumerism, cam cum stau lucrurile. Fiți foarte atenți la detalii din spoturi, de acum înainte!

Coca Cola

coca cola

În a doua imagine, cea de jos, se poate observa cu ușurință că spuma sucului are forme asemănătoare corpului unei femei. Să fie oare acesta motivul care îndeamnă bărbații să cumpere Coca Cola?

coca cola 2

Tot Coca Cola, de data aceasta în altă ipostază. Acesta este un printscreen din filmul Stăpânul Inelelor, unde dacă vă uitați cu atenție la gravura din interiorul inelului veți observa, exact! Scrie Coca Cola. Poate părea un mic detaliu, pe care creierul însă îl percepe imediat.

Intel

intel

La o primă vedere, afișul pare inofensiv, însă dacă te uiți cu atenție vezi că este o dovadă clară a rasismului. Imaginea general conturată este aceea a unor oameni de culoare care lucrează pentru un alb. Să fie aceasta o dovadă a superiorității?

Disney/Lion King

Nici filmele pentru copii nu au scăpat de mesaje subliminale. Uitați-vă puțin la imaginea din dreapta și la cea din stânga. Se poate observa cu ușurință un trup de femeie pe fața lui Mufasa. O simplă coincidență să fie?

lion king

Sigla Dodge

Vedeți vreo asemănare între imaginea din stânga și cea din dreapta? Și noi o vedem. Poate acesta este motivul pentru care Dodge este mașina preferată a majorității bărbaților. Cel puțin în Statele Unite.

dodge