Uimitor ce se întâmplă în corpul vostru după ce nu mai beți cafea o lună!

Home / Health / Uimitor ce se întâmplă în corpul vostru după ce nu mai beți cafea o lună!
Uimitor ce se întâmplă în corpul vostru după ce nu mai beți cafea o lună!

Din cauza unor probleme de piele, am renunțat de trei săptămâni la consumul de cafea, după ce doctorul specialist mi-a interzis acest lucru. Rezultatele au fost uimitoare. În materialul de mai jos, puteți găsi detaliat modul în care renunțarea la cafea mi-a schimbat corpul și viața. Uite ce se întâmplă, de fapt, atunci când nu mai bei cafea pentru trei săptămâni! 

Dacă ați vizitat cel puțin o dată un dermatolog, eu sunt sigur că el v-a recomandat să beți mai puțină cafea sau să renunțați complet la ea. Dermatologul m-a sfătuit în mod repetat să fac acest lucru, dar nu am fost gata să renunț la dependența mea de cofeină. Dar, din curiozitate, am decis să nu bea cafea timp de trei săptămâni. Asta s-a întâmplat după!

Trebuie sa fi auzit de cel puțin o sută de ori că renunțarea la anumite alimente contribuie la un aspect mai bun al pielii și la un ten mai curat. Foarte adesea este vorba de zahăr, produse lactate, făină de grâu sau de cafea, așa că dacă vreți să aveți un ten curat, cel mai bine ar fi să renunțați la ritualul de dimineață. De ce e cafeaua „vinovată”? Pe scurt, există o explicatie științifică: cafeaua are o mulțime de acizi. Dozele mari de cafeină  combinate cu hormoni, în special hormoni de stres, afectează grăsimea pielii. Mai presus de toate, cafeaua este un diuretic și produce urinarea, deci provoacă deshidratare. Eu aparțin unui grup de oameni care beau până la patru cafele pe zi, așa că sunt pe o cale sigură la deshidratare.

În primul rând, cu siguranță vrei să știți ce s-a întâmplat atunci când nu am mai băut cafea timp de trei săptămâni, nu? Nu m-am așteptat un miracol, dar în timpul primei săptămâni nu a existat nicio diferență la nivelul pielii. Dar, în a doua săptămână, acneea a dispărut complet de pe fața mea. Acnee care nu îmi dădea pace de vreo câteva luni, dacă nu chiar un an.

Deja în a treia săptămână trebuie să recunosc că pielea mea arăta grozav. Desigur, pielea mea nu a fost niciodată perfectă. O altă schimbare am observat-o este  un nivel mai scăzut de grăsime. Am avut întotdeauna câteva pete uscate pe față – în jurul nasului și al bărbiei, dar deja în a treia săptămână pielea mea era uniformă ca și textură, ceea ce m-a făcut să cred că tenul mixt uscat-gras pe care îl aveam înainte a fost rezultatul deshidratării cauzate de consumul de cafea.

Pielea mea a ajuns perfectă, ca și cum ar fi fost constant „photoshoppată”. În a 23-a zi, am dat ușor pe alături și mi-am comandat o cafea cu gheață. Trebuie să recunosc că nu mi-a stârnit mare poftă și o voi lăsa definitiv. Asta pentru că vreau să am mare grijă de tenul meu și chiar îm place cum arată acum: fără puncte negre, fără coșuri, uniform ca și culoare.

Ana

Comments are closed.