Consumă cât mai multe ierburi aromatice: bolile de care te scapă

Home / Health / Consumă cât mai multe ierburi aromatice: bolile de care te scapă
Consumă cât mai multe ierburi aromatice: bolile de care te scapă

Le folosești în fiecare zi pentru a da gust mâncării gătite sau ca ingrediente principale în salate. Însă, dincolo de toate, ele au și efecte terapeutice, pe care prea puțini oameni le cunosc. Este vorba despre ierburile aromatice, adevărate plante medicinale, care te scapă de foarte multe simptome și afecțiuni. 

Citește și: Ai dureri de cap? Uite ce trebuie să faci pentru a scăpa de ele: este cel mai simplu remediu!

Pătrunjelul, mărarul, anasonul sunt doar trei dintre ingredientele care îți condimentează mâncărurile. Ele nu numai câ dau savoare, dar te ajută în tratarea diferitelor afecțiuni, lucruri pe care nu mulți oameni le cunosc. Care sunt efectele terapeutice ale ierburilor aromatice? Afli citind materialul de mai jos!

Pătrunjelul

Pătrunjelul este o plantă remediu minune. Rădăcina, frunzele și semințele se folosesc în fitoterapie, pentru tratarea diferitelor afeciuni. Pătrunjelul conține mai multă vitamina C decât portocala sau lămâia, la care se adaugă un adevărat complex de vitamine, cum ar fi  vitaminele A, B1, B2, B3, B5, B6, B9,  K și E. Mai mult, pătrunjelul este bogat în  glucide, proteine, minerale, ulei volatil, lipide și flavonoizi. Este un puternic antioxidant(luptând împotriva radicalilor liberi), detoxifiant, antialergic și antitumoral. El tonifică ficatul, întărește sistemul imunitar, regenerează și menține elasticitatea vaselor sanguine. De asemenea, este indicat pentru a păstra sănătatea aparatului genital. Cum să nu îl consumi mai des, în aceste condiții?

Mărarul

Se spune că mărarul le poate ajuta pe femei la creșterea sânilor. Sunt foarte multe cazuri de femei care au folosit mărarul ca și adjuvant pentru acest lucru, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Este vorba, mai ales despre boabele de mărar. Dincolo de asta, mărarul este și el în vitamina C, la fel ca și pătrunjelul. El stimulează digestia și îi ajută pe cei care au probleme cu balonările, prevenind acumularea de gaze în stomac.

Chimen și anason

Două ingrediente exotice, car au proprietăți similare cu ale mărarului. Ele se pot folosi în salate, iar ceaiul din anason și chimen ajută la tratarea tusei și a balonărilor. Anasonul, ca plantã medicinalã, este utilizat frecvent în colicile abdominale, inclusiv la copii, în combaterea meteorismului, în anorexie, cât și pentru stimularea digestiei. Ajută la ameliorarea durerilor menstruale și la îndepărtarea păduchilor scalpului. Este un remediu pentru impotență.

Măghiranul

Foarte aromat, măghiranul este ingredientul perfect pentru salate. El ajută la detoxifierea sângelui și stimulează activitatea glandelor. Măghiranul este un bun diuretic şi tonifiant al organismului. Conține vitamina A și C, având efecte antiinflamatorii și proprietăți antiseptice.

Cimbru

Cimbrul este un antibiotic natural, fiind adjuvant în tratarea răcelii, gripei sau virozei. Ajută digestia, stimulează funcţia hepato-biliară și sprijină funcţia pancreatică.

Notă: *Conținutul site-ului bloguldefrumusețe.ro are caracter informativ, iar înainte a de începe orice fel de tratament naturist vă sugerăm să consultați un medic specialist și să vă faceți un test de alergie la tipurile produse/alimente pe care doriți să le încercați intern sau extern. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați, de asemenea, un medic înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.