Corectarea lobului urechii: Tehnica inovatoare care te scapă de acest complex inestetic

Home / Beauty Tips / Corectarea lobului urechii: Tehnica inovatoare care te scapă de acest complex inestetic
Corectarea lobului urechii: Tehnica inovatoare care te scapă de acest complex inestetic

Foarte multe persoane se confruntă cu această situație, însă puține știu că remediul lor este unul foarte simplu de realizat. Ai urechile lăsate și pline cu riduri? Există metode pentru corectarea lobului urechii și oricine poate apela această tehnică care vă va schimba practic viața. Femeile sunt cele mai afectate de acest complex, deoarece nu-și pot lăsa la vedere urechile din cauza aspectului inestetic pe care acestea îl capătă cu vârsta, ori din cauza soarelui sau a altor factori nocivi.

Din fericire, medicina a evoluat, iar corectarea lobului urechii nu mai este o problemă în zilele noastre. Medicul estetician Ina Sosoaca vă poate ajuta să scapați de acest complex inestetic. Înainte să urmați intervenția, iată ce ar trebui să știți despre corectarea lobului urechii.

Medicul estetician Ina Sosoaca
Medicul estetician Ina Sosoaca

” Când privim fata unei persoane o percepem ca pe un oval întreg, urechile încadrând-o.  Odată cu vârsta, datorită scăderii nivelului de colagen și elastina, atât pielea fetei cât și cea a urechilor se deteriorează și își pierde calitatea, totodata, constatam si o reducere a volumului acestora. Factorii de mediu, cum ar fi expunerea excesivă la soare, vânt puternic, ger…contribuie și mai mult la procesul de îmbătrânire. Referindu-ne strict la urechi aceasta este o zona a fetei pe care, in general, o neglijăm uitând sa o tratam cu creme hidratante, creme cu protecție solară, protejam cu pălărie, căciula. La bărbații și femeile cu parul tuns scurt expunerea la factorii externi are efecte și mai vizibile. Traumele, bolile de piele, scăderea nivelului de estrogen, menopauza, au ca rezultat reducerea volumului pielii fetei si a lobului urechii.

Particularități anatomice.  Partea urechii care poate fi corectata este lobul urechi. Cu substanța de umplere putem corecta semnele vârstei cum ar fi incretirea pielii, pierderea volumului și forma lobului urechii. Pentru femei cochete acest lucru chiar devine neplăcut când doresc sa poarte cercei. Totuși pentru intervenții care necesiată reducerea găurilor din urechi, sau micșorarea formei acestora, corectarea se poate face numai chirurgical.

Semnul Francului – apare ca o linie bine pronunțată care brăzdează lobul urechii, este destul de întâlnit după o anumită vârsta, iar in ultimele decenii este considerat un posibil precursor al bolilor cardiovasculare.

Tehnici de injectare.  Punctele de injectare pot acoperi toate laturile lobului urechii. De obicei fillerul este introdus prin tehnica lineară sau evantai. In cazul pierderii volumului injectarea poate fi făcută pe latura din spate a lobului, astfel semnele intervenției rămân invizibile.

Proporții estetice – Lobul urechii reprezintă 25% din lungimea acesteia, lungimea lobului optim fiind 1,5-2 cm.  In cazul corectării cu acid hialuronic trebuie sa respectam aceste proporții pentru a avea rezultate naturale (cantitatea orientativa pentru fiecare lob ~ 1 ml de AH).  Tehnica este simpla, pacienții fiind multumiți de procedura.

Ca efecte secundare/temporare:
– durere moderată (3-4 zile);
– edem local (pana 5-7 zile);
– contur neregulat ( se reglează 7 zile);

In plus, pentru un rezultat complet, estetic este important sa se corecteze in același timp și zona periauriculara unde apar ridurile verticale datorate vârstei.” , a menționat medicul estetician pe pagina de Facebook.

Ina Sosoaca este medic specialist în dermatologie și medicină estetică, doctor în Științe Medicale și trainer internațional pentru metode și tratamente în medicina estetică. Medicul estetician poate fi găsit pe facebook cu numele Ina Sosoaca.
Doctorul estetician Ina Sosoaca colaborează cu Bella Medical Spa, unde vă puteți face programări pentru consultații.