Corp sănătos și piele catifelată: ce produse nu trebuie să vă lipsească din casă?

Home / Beauty Tips / Corp sănătos și piele catifelată: ce produse nu trebuie să vă lipsească din casă?
Corp sănătos și piele catifelată: ce produse nu trebuie să vă lipsească din casă?

Dacă ești fană a remediilor naturiste și a îngrijirii acasă, trebuie să știi că sunt câteva ingrediente care nu trebuie să îți lipsească niciodată. Ele sunt un fel de trusă de prim ajutor pentru piele și ten, care funcționează de minune atunci când ai probleme. Dacă nu ai aceste ingrediente, atunci este cazul să dai o fugă până la plafarul din colț, pentru a le achiziționa!

Aloe vera, ricinul și uleiul esențial de lavandă sunt printre produsele care nu trebuie să lipsească din trusa voastră. Sunt cele mai eficiente în tratarea problemelor pielii și ale îngrijirii acestuia.

Planta de aloe vera

Aloe vera are multe proprietăți benefice pentru organism și pentru piele. Pentru a evita drumurile dese până la plafar, cel mai bine este să vă cumpărați voi o plantă de aloe vera. Crește și se îngrijește ușor, o puteți lăsa într-un loc cu mult soare, cum ar fi lângă o fereastră sau într-un loc din casă cu multă lumină. Gelul din frunze, întins pe obraz, este un dezinfectant natural, dar și un tonic de față excelent. În plus, calmează și micile arsuri și tăieturi. O puteți folosi ca și ingredient în diferite măști de față sau ape tonice.

Crema de arnică

Crema de arnică este bună pentru vânătăi. Aceasta mai îmbunătățește circulația venoasă, reface musculatura, este antiseptică și antialergică. Este utilă în cazul entorselor, întinderilor musculare, consolidând ligamentele și oasele.  O puteți găsi la plafar la prețuri modice.

Miere

Mierea este sfântă pentru trusa de prim ajutor a tenului. Este excelentă pentru problemele pielii, fiind un antiseptic natural care se aplică pe tăieturi, julituri și zgărieturi. Poate fi aplicată și pe față simplu sau în combinație cu turmeric, bicarbonat de sodiu sau argilă, tenul vostru fiind cel mai fericit dacă faceți asta. Mare atenție de unde luați mierea! De preferat să o luați de la producător direct, nu din magazinle de tip hypermarket sau supermarket, unde are adaosuri și îndulcitori. Cu cât este mai naturală, cu atât efectele ei sunt maxime.

Ulei de lavandă

Este unul dintre puținele uleiuri care se pot aplica direct pe față, fără a fi diluate. Face minuni în orice tip de iritație și calmează instantaneu pielea. Are și efect ușor sedativ, așa că o puteți folosi atunci când aveți probleme cu somnul.

Ulei de ricin

Ricinul este perfect pentru păr și unghii, ajutându-le să crească sănătos. Puteți să îl aplicați și pe alunițe, efectele se vor vedea la două săptămâni de la prima utilizare. Uleiul de ricin poate fi aplicat pur şi simplu pe păr sau în combinaţie cu ulei de măsline, zeamă de lămâie şi gălbenuş de ou. Această mască trebuie ţinută pe păr câteva ore, după care acesta se va spăla în mod normal. Aplicarea acestui amestec de 2-3 ori pe săptămână, te va ajuta să ai un păr sănătos, bogat, strălucitor şi care va creşte mult mai repede decât în mod obişnuit.