Creta, alegerea perfectă pentru o vară incendiară!

Home / Lifestyle / Creta, alegerea perfectă pentru o vară incendiară!
Creta, alegerea perfectă pentru o vară incendiară!

Grecia este locația perfectă pentru cei care vor să petreacă un concediu liniștit la malul mării. Cu atât mai mult cu cât este relativ aproape, iar drumul până acolo îl poți face chiar și cu mașina. Grecia este spectaculoasă nu numai prin vestigiile istorice pe care le are, dar mai ales prin peisajele spectaculoase și porțiunile de plajă liniștite. În plus, farmecul Greciei este dat de restaurantele micuțe și cochete, de aleile înguste, pline de magazine..cât și de contrastul etern alb-bleu pe care îl regăsești la orice pas. Din toate locațiile turistice ale Greciei, alegem Creta de această dată, destinație care are review-uri foarte bune de la toți turiștii care au fost acolo. 

Cea mai mare insulă a Greciei și a cincea cea mai mare insulă din Mediterană, Creta uimește prin peisajele spectaculoase și clima mereu blândă. Insula are 260 de kilometri lungime de la Vest la Est, iar în lățime are cel mult 60 de kilometri. Nu atât de mare, dar cât se poate de ofertantă.

Unde faci plajă?

Odată ce ajungi aici, ai de ales între 86 porțiuni de plajă, toate cu nisip fin și apa cristalină. O parte din ele sunt încă sălbatice și au vegetație luxuriantă, fiind preferate de toți practicanții de yoga și terapii alternative, tocmai datorită faptului că nu sunt foarte populate. Ce nu trebuie să ratezi când ajungi acolo este plaja Elafonissi, inclusă în top 25 de către Trip Advisor, în 2013. O altă sugestie inspirată ar fi Kedrodassos, care impresionează prin frumusețea ei. Plaja se află la 1 km distanță de Elafonissi, iar aici poți găsi specimene de ienupăr, vechi de sute de ani. De altfel, este recomandat să nu tai crengile acestui copac, pentru că el crește doar 1 cm pe an. Kedrodassos este o plajă retrasă și sălbatică, ferită de vânturile și curenții de pe plaja Elafonissi.Tot la capitolul plajă, trebuie să mai ajungi și la Plaja de Palmieri de la Vai, unde poți găsi cea mai mare pădure de palmieri din Europa.

Activități nautice și safari

După  ce te saturi de soare, poți alege una dintre activitățile nautice pe care le oferă insula, în oricare porțiune de plajă te-ai afla. Poți să te plimbi cu caiacul, să faci windsurf sau snorkeling. Cele mai bune locații pentru asta sunt Palaiochora, Gialiskari, Agia Marina în Chania, Plakias în Rethymno. Dacă ești pasionat de safari, ai oferte diversificate aici, de la excursii organizate prin Cheile Samara (35 euro costă o excursie organizată), până la plimbări cu caii prin munți (40 euro) sau  jeep safari (50 de euro).

Mănăstiri și biserici

Grecia este țara mănăstirilor și a bisericilor, iar Creta nu face rabat de la această titulatură. Aici poți vizita Mănăstirea Arkadi, unul dintre cele mai mari centre culturale ale Renașterii. Mănăstirea are un impresionant zid de apărare, iar de jur împrejur, poți vedea podgorii și hectare întregi de măslini. Agia Triada este o altă mănăstire pe care o poți vizita, cu o istorie la fel de impresionantă. Aceasta datează din secolul al XVII-lea și a fost restaurată de mai multe ori până acum. Accesul în mănăstire este destul de anevoios, turiștii fiind nevoiți să urce peste o sută de trepte din piatră. Mănăstirea Preveli a fost un important centru de studii, asta datorită activității intense depuse de călugerii de aici. Clădirea datează din timpul ocupației turcești, fiind o locație de referință pentru istoria Greciei.