Cuburi de gheață din pepene roșu sau șampanie! Un deliciu răcoritor pentru zile caniculare

Home / Lifestyle / Cuburi de gheață din pepene roșu sau șampanie! Un deliciu răcoritor pentru zile caniculare
Cuburi de gheață din pepene roșu sau șampanie! Un deliciu răcoritor pentru zile caniculare

Atunci când vrei să îi dai pe spate pe invitații tăi cu brunch-ul sau cina pe care o organizezi, atenția la detalii este prima pe care ar trebui să o ai în considerare. Lucrurile simple și reci, dar puse într-o formă inedită pot face cu adevărat minuni. Mai ales când este vară afară. Așa că pregătește-te să pui în aplicare două sfaturi care îi pot cuceri imediat pe invitații tăi: cuburile de gheață din pepene galben și șampanie. 

Citește și: Gogoși din flori de salcâm! Sunt atât de bune încât o să mai vrei cu siguranță!

Rețeta este atât de simplă și la îndemână, încât o să te întrebi de ce nu ai făcut asta mai devreme. Aceste cuburi de gheață sunt ușor dulci, fresh și au nevoie de un singur ingredient. Ele pot face un upgrade tuturor cocktailurilor pe care le servești acasă.

Ingrediente

Ai nevoie de un pepene roșu, din care să scoți sâmburii, foaie de copt și congelator.

Preparare

Se taie pepenele în bucăți și se pun pe foaia de copt. Poți adăuga și puțin zahăr pe ele sau chiar puțină mentă sau busuioc. Se pune foaia de copt în concelator și se lasă perț de câteva ore acolo, până când totul devine gheață. Apoi ia cuburile de gheață și pune-le într-un recipient care să le mențină. Atâta tot. Le adaugi ulterior băuturilor tale de vară, iar toți vor fi impresionați de găselnița ta.

În același mod, poți face și cuburi de șampanie. Doar că șampania sau Prosecco le torni în forme de cuburi și le lași în congelator peste noapte (cel puțin 6 ore). După ce îngheață, le poți utiliza fie în diferite băuturi, fie ca și cuburi de gheață de sine stătătoare,, pe care ceilalți le pot sorbi. Nu vor pișca limba, dar vor avea același gust interesant. Gândește-te cum vor reacționa invitații tăi când le vei arăta asta!

Același lucru îl mai poți face și cu laptele cu prăjituri, cu vinul, cu lămâi, portocale și chiar aloe vera. Cum sună asta? Nu-i așa că sună interesant?