Stresul, cel mai mare dușman al omului. Iată ce boli grave poți dezvolta din cauza lui

Home / Health / Stresul, cel mai mare dușman al omului. Iată ce boli grave poți dezvolta din cauza lui
Stresul, cel mai mare dușman al omului. Iată ce boli grave poți dezvolta din cauza lui

Ne luptăm cu stresul în fiecare zi. Și cu cât mai mult ne luptăm cu el, cu atât mai greu este de ținut în frâu. Mai mult, pare a se adânci cu fiecare zi care trece, iar gândurile legate de plăți, datorii și altele asemănătoare dau buzna peste noi. Orice îngrjorare micuță se transformă peste noapte în simăminte copleșitoare, care îți afectează toată viața și nu te mai lasă să te concentrezi la ceea ce este esențial. Însă atunci când ești într-o stare continuă de stres, acest lucru îți dăunează, și nu numai la nivel de gândire, ci la nivel de sănătate. Uite ce face stresul corpului tău!

Citește și: Ceapa și roșia te scapă de bătături și crăpături! Iată ce trebuie să faci

Stresul cronic face ca hormonii stresului să fie eliberați în exces. Iar cu acest exces hormonal prin corp, poți opri cu foarte mare greutate ceea ce s-a declanșat. Ca urmare, sistemul tău are de suferit. Stresul declanșează și inflamația în organism, ducând la tensiune ridicată și la o rezistență foarte redusă în ceea ce privește bolile. Corpul tău începe să se simtă din ce în ce mai obosit, pielea începe să reacționeze negativ și începi să te simți din ce în ce mai obosită fizic și emoțional.

Stresul crește riscul de infarct

Știai că ccele mai multe atacuri de cord se produc în zilele de luni? Acest lucru se pare că este direct legat de stresul la locul de muncă. În timpul momentelor foarte tensionate, corpul eliberează hormoni, care odată lăsați liberi în corp, încep să facă ravagii, cauzând și infarct.

Stresul este direct legat de diabet

Cercetătorii au demonstrat faptul că un copil care a suferit abuzuri atunci când era mic, are un nivel mai înalt de inflamații cronice, în timp ce subiecții care au crescut în condiții socio-economice de sărăcie sunt predispuși de două ori mai mult să facă diabet de tip 2 ca și adulți, datorită nivelului crescut de inflamații.

Stresul afectează memoria

Stresul prelungit poate cauza deteriorarea celulelor creierului, afectând memoria. Distruge și sistemul imunitar și declanșează un proces neuro-degenerativ care poate duce în boala Alzheimer.

Stresul duce la probleme digestive

Problemele digestive sunt un rezultat al stresului cronic. Stresul duce la multe probleme ale digestiei și metabolismului, reducând absorbția de nutrienți și oxigenarea stomacului, lăsând de 4 ori mai puțin sânge să circule și să irige această zonă, ceea ce duce și la încetinirea metabolismului.

 

Comments are closed.