Cum îți alegi coafura? 6 sfaturi care te vor ajuta să arăți impecabil

Home / Beauty Tips / Cum îți alegi coafura? 6 sfaturi care te vor ajuta să arăți impecabil
Cum îți alegi coafura? 6 sfaturi care te vor ajuta să arăți impecabil
A-ți alege coafura, fie că este specială, fie că nu, este întotdeauna o artă. O artă pe care o înveți, oricât de grea ar fi. În general, un hairdresser bun îți va recomanda să te duci la un specialist, atunci când ai un eveniment special la care trebuie să ajungi, fie că este vorba despre el, fie de altcineva. Cu atât mai mult cu cât coafurile speciale și oameni care să le facă bine nu găsești pe toate drumurile.

Dar ce este o coafură specială? La această întrebare ne-a ajutat să răspundem Monica Rada (Monik Styles), haidresser și trainer de specialitate, singurul trainer român care organizează workshop-uri în afara țării.  După cum îi spune și numele, coafura specială este un tip de coafură, în care atenția la detalii și finisaje face totul. Coafura specială poate fi o împletitură, un coc sau combinații de mai multe elemente, care să te facă pe tine să sclipești în seara ta specială. Sunt însă câteva lucruri și trucuri la care trebuie să fii atentă, spune Monica.
Mare atentie la hairdresser-ul pe care îl alegi
Pasul acesta este,  probabil, cel mai important lucru, înainte de toate. Nu toți hairdresserii știu să facă acest tip de coafuri, pentru că sunt foarte complicate și necesită stăpânirea anumitor tehnici, pe care le deprinzi prin multa practică. În mod normal, dacă te-ai duce cu o fotografie cu o coafură specială și îl rogi să o reproducă, un hairdresser bun ar trebui să poată face acest lucru fără probleme. Ia acest sfat ca pe un test pe care îl poți face, în ideea de a verifica dacă hairdresser-ul tău știe despre ce e vorba.
Coafura se alege în funcție de formatul feței
Cu toții admirăm tot felul de coafuri pe catwalk sau la vedete, pe covorul roșu. Însă nu orice tip de coafură ni se potrivește nouă , pe formatul nostru de față. Fiți deschise la sfaturile specialistului și nu insistați să aveți un tip de coafură care nu vi se potrivește deloc.
Machiajul și ținuta completează povestea
Este o întreagă poveste în alegerea coafurii, iar machiajul și tinuta au și ele un rol important în această poveste. Coafura specială pentru un eveniment de zi diferă de cea pentru un eveniment de noapte, iar amândouă difera de coafura specială de nuntă. În mod normal, stilistul, împreună cu make up artist-ul și hairdresser-ul trebuie să lucreze împreună. Dar cum asta nu se poate, în momentul în care îți alegi ținuta și machiajul, ai grijă să îl anunți pe hairdresser de alegerea ta. Măcar să îi prezinți câteva poze, să își poată face o idee despre ținută.
Coafurile speciale se fac prin adaos de păr
Mult adaos de păr, așa că nu îți face griji că părul tău este foarte rar, nici nu prea conteaza asta. Hairdresser-ul va găsi soluțiile potrivite pentru ca părul tău saăarate bogat și cu volum.
O coafură specială bine facută ar trebui să dureze până la 2-3 zile, fără să se lase.
Asta pentru că in realizarea ei se folosesc tehnici speciale de prindere și finisare, astfel încat ea să îți asigure confort pe durata evenimentului special.
Ai răbdare
O coafură specială nu se realizează în 5 minute, ci într-o oră sau chiar mai bine de o oră. Asta pentru că necesită multă migală, multă muncă și multă creativitate. Daca respecți acești pași, rezultatul final ar trebui să fie unul perfect.