Cum îți dai seama dacă ești în relația potrivită și iubești bărbatul potrivit?

Home / Health / Cum îți dai seama dacă ești în relația potrivită și iubești bărbatul potrivit?
Cum îți dai seama dacă ești în relația potrivită și iubești bărbatul potrivit?

Despre relații putem vorbi multe, mai ales că fiecare poveste de dragoste vine la pachet cu bagajul ei. Oamenii se iubesc, se despart, cunosc alți oameni și tot așa. De foarte multe ori, femeile cred că se află relația potrivită și au alături bărbatul care cred că este cel pe care l-au căutat toată viața, iar ”micile probleme” sunt doar scăpări, lucruri care se vor rezolva pe parcurs. Ideea e că nu se vor rezolva, iar ce înseamnă o relație sănătoasă e cu totul altceva. Despre asta vom dezbate în acest articol, iar sfaturile noastre sperăm să fie cu folos și să pună pe gânduri femeile care au soți sau iubiți, iar fericirea e departe de a fi ceea ce au.

”M-a înjurat o dată, de câteva ori, dar au fost chestii spune la nervi. S-a întâmplat de câteva ori, doar. Nu se întâmplă des” – Nu există de câteva ori, des sau puțin. O dată ce s-a întâmplat este foarte clar că bărbatul de lângă tine nu are control asupra lui, iar momente tensionate poate avea și alte reacții, asta depinde cât de multe îi permiți. Am auzit de foarte multe femei care s-au plâns de comportamentul partenerilor lor, însă, cu toate astea, rămân lângă ei. Un bărbat care iubește o femeie și se respectă pe el ca om nu va jgni niciodată pe nimeni, cu atât mai puțin pe cea cu care împarte patul, masa și cam toate chestiile ce țin de comun. În primul rând, este o chestie de educație. Nu poți avea reacții nepotrivite nici dacă ești beat sau treaz. Nu există scuză. Dragi femei, nu mai permiteți, vă așteaptă o viață mult mai bună. Până la urmă, voi existați și înainte să-l cunoașteți pe el, iar acolo, undeva, vă așteaptă alte suflete care cu siguranță caută persoane ca voi.

”Mi-a tras o palmă. Sigur nu se va mai întâmpla. Faza a fost că ne-am certat rău și a explodat”. Să te lovească? WTF? Asta clar nu trebuie să permiți vreodată. Ce om poate iubi o persoană căreia îi provoacă durere. Un bărbat care iubește nu va dori niciodată să te lovească nici fizic, nici psihic. Gândește-te dacă chiar merită efortul sau pur și simplu lăsă-l. Vei plângei o lună, două, trei, dar va trece.

”Nu-i place nimic din ce fac, îmi spune des că sunt defectă, că nu mă pricep la nimic și că dacă n-ar fi el aș fi zero”. De fapt, problema este că el ar fi zero, nu tu. Un bărbat care gândește rațional și te iubește niciodată nu ți-ar spune cât de prost te descurci în viață, ci te-ar îndruma, te-ar ajuta să devii cea mai puternică, cea mai bună. Ar găsi împreună cu tinei idei, te-ar motiva și niciodată nu ar fi în stare să te demoralizeze. Până la urmă, ce dragoste mai e aia când de fapt nimic din ce face partenera de viață nu e bun. Înseamnă că, de fapt, nu te iubește, ci îi place să fie șef în viața cuiva.

”Îmi spune cu ce să mă îmbrac, cum să mă comport, mereu mă critică.” În primul rând, un bărbat îndrăgostit de tine te acceptă așa cum ești. Nu de asta s-a îndrăgostit de tine? Ce poate să se schimbe pe parcurs? Dacă nu-i plac hainele tale, atunci să vină cu idei mai bune, dar nu impuse. Dacă te îmbraci cu adevărat prost, dă o tură pe site-urile online de modă și fii cea mai tare, însă, totuși, așa erai și când te-a cunoscut. Cel mai probabil el te-a plăcut, însă și-a setat de la bun început să te schimbe pe parcurs, însă ceea ce nu înțelege este că tu n-ai mai avea identitate. Asta ești tu, cu asta defilezi. Dacă nu îi place, să găsească o femeie pe care s-o poată modela așa cum dorește.

”Nu place pe nimeni și mereu critică pe toată lumea”. Este clar că omul are niște frustrări și nu le poate depăși, iar dacă situația este mereu așa. Sincer, de ce să rămâi cu cineva care mereu are ceva de comentat despre orice. Părerile contradictorii sunt acceptate, însă răutățile sunt de prost gust.

”Nu este afectuos, spune că mă iubește, dar nu face nimic pentru asta. Vacanțe sau orice plecare sunt, de fapt, un moment de respiro pentru el. Nici nu știu de când nu mi-a mai făcut un cadou din proprie inițiativă, poate doar când ne certăm”. Bărbatul când iubește își exprimă dragostea în diferite moduri, însă de cele mai multe ori acesta preferă să vină acasă cu un buchet de flori. Dacă în viața ta nu există afecțiune și dragoste, atunci trebuie să faci cumva ca aceste lucruri să fie ale tale.

Problema este că dacă toate aceste lucruri se află în obiceiurile iubitului sau soțului ar trebui să te pună pe gânduri și să iei o măsură. Trebuie să te gândești de câte ori ți-a cerut părerea în ceea ce privește o vacanță, când te-a scos la o cină ultima dată, când ți-a făcut o surpriză frumoasă (nu e necesar să primești un lucru scump), când te-a luat în brațe fără motiv, s-a uitat în ochii tăi și a spus că este cel mai fericit bărbat că te are. Dacă nimic din toate astea nu există, este foarte posibil ca relația ta să nu fie cea potrivită pentru tine. Sunt femei care ignoră toate aceste lucruri sau încep să creadă că este normal să se întâmple așa. Dar nu este!

Nu este normal ca iubitul să-ți vorbească urât, nu este normal că partenerul de viață să nu aibă încredere în tine și, mai ales, să nu te sprijine moral, pentru că partea materială contează cel mai puțin.

Puteți să ne trimiteți în continuare mesaje pe facebook-ul elli.ro despre poveștile voastre, dar și ce subiecte vreți să dezbatem împreună!