Cum îți poate zdrobi fericirea un narcisist. Iată cum îți dai seama dacă ai unul în viața ta

Home / Lifestyle / Cum îți poate zdrobi fericirea un narcisist. Iată cum îți dai seama dacă ai unul în viața ta
Cum îți poate zdrobi fericirea un narcisist. Iată cum îți dai seama dacă ai unul în viața ta

Majoritatea oamenilor cerd că un narcisist este o persoană egoistă și arogantă. Dacă iubești sau te-ai îndrăgostit de un narcisist, trebuie să știi cât de dureros este să ai alături un astfel de partener. Din nefericire, narcisiștii nu sunt atât de evidenți precum credem noi și chiar au impact negativ asupra altor oameni. Proastele lor obiceiuri nu sunt de scurtă durată, ci pentru totdeauna, iar dacă te iubești suficient, în cazul ăsta renunți la relația pe care o ai cu persoana narcisistă și pleci. Sunt 13 semne care dau de gol un narcisist.

Citește și: 10 obiceiuri care îți pot distruge relația

1. Se consideră superiori tuturor

O persoană narcisistă se va iubi mereu mai mult pe ea și va avea cea mai bună impresie despre sine. Crede că toată lumea îi este inferioară, motiv pentru care și în conversații lasă mereu această impresie. Dacă iubești un narcisist, ar trebui să te înarmezi cu răbdare și să nu-l lași să-ți distrugă încrederea în tine, ”el oricum va fi mereu superior”.

2. Încalcă regulile și nu au limite când vine vorba de propria persoană

Fii sigură că dacă iubitul tău e narcisist nu vei avea loc de el în onglindă și nici nu se va ține de cuvânt prea des. Oricum, el este cel mai important, iar tu vei fi pe locul doi întotdeauna.

3. Au nevoie încontinuu de admirație

Dacă tu nu vrei să primești zilnic complimente, el sigur va vrea. Îi place să fie admirat și iubit, iar dacă poți să spui cu voce tare acest lucru cu atât mai bine.

4. Sunt abuzivi emoțional

Narcisiștilor le place să fie ”drama queen”. Cu siguranța vor profita de slăbiciunile tale și vor încerca să te rănească. Odată ce au văzut că se pot juca cu sentimentele tale, în mod cert nu-i va opri nimeni în acest sens.

5. Nu pot fi seducători sau carismatici

Dragostea, carisma, toate sunt la tine, nu la el. Ei așteaptă să fie iubiți, ei sunt mândria pământului. Nu-i vei vedea niciodată carismatici sau seducători, așteaptă să fie mereu cuceriți.

6. Sunt manipulatori

dacă pot să profite de pe tine, cu atât mai bine. Le palce să manipeleze oamenii din viața lor. Evident, pentru a trece totul în favoarea lor.

7. Le este frică de ceea ce gândesc alții despre ei

Pentru că se consideră perfecți, nu suportă gândul ca alte persoane să-i vorbească de rău. În viziunea lor, ei sunt cei mai importanți, cei mai buni și vor să păstreze o astfel de imagine în capul lor.

8. Nu-și asumă responsabilitățile pentru greșelile lor

Au greșit, dar nu vor recunoaște nici în ruptul capului. Ai grijă dacă iubești un narcisist, s-ar putea să nu recunoască greșeala nici dacă îl prinzi în pat cu o altă femeie. Riscul e mare, suferința lungă …

9. Sunt de cele mai multe ori partenerii nepotriviți

Deși căutăm oameni cu care să rezonăm, narcisiștii nu sunt, din păcate, alegerea potrivită. Ei vor încerca mereu să te desconsidere, să-ți pierzi încerderea în tine, să te facă să crezi că nu contezi, iar asta pentru a ieși ei în evidență.

10. Au nevoie de cineva să îi ajute. Nu este treaba ta să-i repari

Narcisiștii vor lăsa mereu impresia ca oamenii conteaza atunci când vor asta. Evident, mai ales atunci când vor avea nevoie de ajutor. Și se vor focusa foarte mult pe ideea de a transmite celuilalt că e datoria lui să-i fie alături.

11. Caută vulnerabilitățile oamenilor

Odată ce au aflat ca reîți sunt slăbiciunile, nu vor pierde ocazia de a profita de pe urma celor din viașa lor, fie vorba de familie sau iubită.

12. Nu spun nimic despre ei, nu-și arată slăbiciunile

Sunt secretoși atunci când vine vorba de lucrurile sensibile din viața lor. Nu vei ști niciodată dacă suferă sau nu, pentru că nu lasă pe nimeni să vadă ce se ascunde în sufletul lor. Narcisismul vine la pachet cu mândria, așa că astfel de oameni susțin că n-au probleme.

13. Știu întotdeauna totul

Evident că ei sunt buricul pământului și nu e domeniu pe care să nu-l cunoască. Narcisiștii sunt cunoscători de operă, artă, literatură, matematică, etc, etc. Evient, asta e doar în capul lor, sau cel puțin vor să-i facă pe cei din jur să creadă că stăpânesc majoritatea domeniilor. O glumă bună, nu?

FOTO: lifehack.org

Comments are closed.