Cum îți transformă săpunul natural tenul și pielea? 5 motive pentru care ar trebui să-l încerci

Home / Beauty Tips / Cum îți transformă săpunul natural tenul și pielea? 5 motive pentru care ar trebui să-l încerci
Cum îți transformă săpunul natural tenul și pielea? 5 motive pentru care ar trebui să-l încerci

Acum câțiva ani, săpunul cosmetic era printre preferințele noastre. Ca și criteriu de alegere, aveam grijă să fie întotdeana cât mai cremos și cât mai hidratant. Dar cu toate astea, efectele asupra tenului nu erau foarte vizibile. De ceva timp, am dat săpunul cosmetic pe cel natural 100%, fără parabeni, din ingrediente naturale. Iar efectele sunt absolut spectaculoase: fără puncte negre sau coșuri, iar tenul este strălucitor. Dacă nu ați încercat până acum săpunul natural, Elli.ro vă dă câteva motive serioase pentru a începe să faceți acest lucru!

Nu mai folosim săpunuri cosmetice de câțiva ani, nu pentru că am fi declarat război acestora, ci pentru că pur și simplu nu ne mai priesc tenului. De îndată ce am făcut asta, efectele au început să se vadă. Tenul este mai luminos, mai curat, punctele negre au dispărut, iar pielea este tonifiată și elastică. Totul de la un simplu săpun. Mai jos, puteți găsi motivele care să vă ajute să faceți schimbarea, să vedeți cum vă priește!

Este 100% natural

Oricât de mult s-ar lăuda producătorii de săpunuri cosmetice cu efectele benefice ale acesota asupra tenului, nu au cum să bată un produs 100% natural. Pentru că nu se poate. Săpunurile naturale sunt produse fără a utiliza nici măcar cea mai mică cantitate de parabeni sau de substanțe care pot afecta tenul. De aceea, valabilitatea lor este un pic mai mică decât a săpunurilor tradiționale, pe care le găsești în rafturile magazinelor. Au numai uleiuri esențiale și unturi în ele, presate la rece și lăsa-te să se omogenizeze timp de câteva zile sau câteva săptămâni.

Citește și: Cum să demachiezi eficient tenul sensibil cu bere și petale de trandafiri chiar la tine acasă!

Țin mai mult

Săpunurile naturale nu se consumă într-o săptămână, pentru că sunt foarte consistente. Poți să le folosești până la o lună, în fiecare zi, de mai multe ori pe zi până când se termină. Așa că dacă alegi un săpun natural, poți face și economie: iei un săpun, dai puțin mai mult pe el, dar știi că te poți baza pe produs mult mai mult timp.

Sunt hidratante și antibacteriene

Să nu credeți că săpunurile naturale doar miros frumos și atât. Ingredientele care intră în compoziție sunt profund hidratante și antibacteriene, deci rolul lor nu este doar unul cosmetic. Uleiul de cocos, untul de shea sunt doar două dintre ingredientele care intră în compoziția lor și totodată două dintre cele mai hidratante ingrediente naturale disponibile. Vă imaginați cum ar putea arăta piele voastră după primele utilizări?

Ten mai curat și luminos, piele elastică

Aici depinde foarte mult de ingredientele care intră în compoziția săpunului și pentru ce vreți să îl utilizați. Sunt săpunuri hidratante, exfoliante, anti-sebum samd. Gama este foarte diversificată, la fel ca și ingredientele care intră în compoziție. Atunci când alegeți un săpun, cel mai bine ar fi să întrebați înainte ce face și pentru ce este bun. Săpunurile cu cărbune activ, de exemplu, curăță și detoxifică instant pielea, scăpându-te de coșuri și puncte negre. Săpunurile cu mușețel sunt calmante, iar cele cu ovăz sunt exfoliante. Alege-le inteligent pentru a avea o piele perfectă!

Încurajezi producătorii autohtoni

Săpunurile naturale sunt făcute de producători autohtoni. Alege-i pe cei români, prezenți la târguri, care au și magazine de desfacere, pentru că e mult mai sigur așa decât să alegi un săpun de import care pretinde a fi natural, dar care are mulți parabeni în compoziție. În felul acesta, îi stimulezi și pe ei și cine știe, poate chiar le poți da idei de noi rețete! În general, producătorii autohtoni sunt foarte deschiși și cât se poate de comunicativi, bucurându-se real atunci când le cumperi produsul, pentru că într-un singur săpun este munca lor de o lună.

Odată cumpărat, ține săpunul într-un recipient special, închis, astfel încât compoziția să nu fie afectată de căldura și aburii din baie.