Cum ne protejăm vara asta de radiații și bolile de piele precum cancerul? Medicii ne atenționează

Home / Health / Cum ne protejăm vara asta de radiații și bolile de piele precum cancerul? Medicii ne atenționează
Cum ne protejăm vara asta de radiații și bolile de piele precum cancerul? Medicii ne atenționează

A venit căldura, iar vara putem spune că și-a intrat în drepturi, însă bucuria noastră trebuie protejată. Soarele poate fi cel mai bun prieten, dar și un mare inamic. Radiațiile solare provoacă arsuri de piele și, în cel mai rău caz, cancer de piele. Înainte ca aceste lucruri să se întâmple este bine să le evităm. Pe timpul verii, atunci când ieșim din case este bine să folosim cerme și loțiuni cu factor de protecție, însă știm care sunt cele mai bune? Iată o listă cu produsele care îți protejează pielea.

Citește și: O simplă buruiană, planta minune pentru mai multe afecțiuni

Potrivit lui Anjana Patel, un asistent medical al Institutului de deramtologie din North Atlanta, protecția solară cea mai potrivită este cea care conține SPF 30-45 sau care are cel mai ridicat grad de protecție. ”Sunt mai multe tipuri de protecție solară, iar, spre exemplu,  SPF 15 protejează 94 % corpul de razele solare, SPF 30 aproximativ 97 %, iar SPF 45 blochează aproximativ 98 % din radiații. Deși diferența de protecție nu este foarte mare, după lungi etape de stat la sore contează. În funcție de pielea fiecăruia se alege și protecția solară, însă cel mai bun este cel cu factor ridicat împotriva radiaților.  O protecție solară cu SPF 100 % poate da, de asemenea, un fals sentiment de securitate și de a face o persoană să creadă că este protejată pentru o lungă perioadă de timp, însă reaplicarea cremei se face după doar două ore dacă se află în spațiul liber, indiferent că este la o terasă, sub umbrelă sau la soare.”, spune Anjana Patel.
protectie solara
Dermatologii sfătuiesc oamenii să stea cât mai puțin sub razele solare și să nu exageeze cu bronzul care mai târziu poate să le cauzeze. Dacă cineva crede că dacă s-a dat cu factor de protecție 100 și poate să stea o zi întreagă la soare fără să fie afectat de radiații se înșală. Indiferent de situație, crema trebuie aplicată din două în două ore. ”Le recomand oamenilor să aplica creme de protecție pe față, umeri, gât, piept. În ultima perioadă sunt tot mai dese problemele cu pielea, cancer, iritații, arsuri solare. Putem evita toate aceste lucruri.”, a mai spus Patel.
” Recomand cremele de protecție care conțin zinc, să poarte pălării și să aplice câ mai des crmele de protecție.”, a încheiat asistentul medical.