Cum poți deosebi mierea artificială de cea naturală! Uite tot ce trebuie să știi despre asta!

Home / Lifestyle / Cum poți deosebi mierea artificială de cea naturală! Uite tot ce trebuie să știi despre asta!
Cum poți deosebi mierea artificială de cea naturală! Uite tot ce trebuie să știi despre asta!

Putem spune cu ușurință că mierea este unul dintre cele mai sănătoase ingrediente de pe planetă! Mierea conține o varietate de vitamine și minerale. Tipul de vitamine și minerale și cantitatea acestora depinde de tipul de flori utilizate. În mod obișnuit, mierea conține vitamina C, calciu și fier, are proprietăți antibacteriene și antifungice, deci este adesea folosită ca un antiseptic natural în medicamentele tradiționale. Este eficientă și pentru eliminarea radicalilor liberi din organism. Dar ce ne facem cu mierea artificială și cum o deosebim de cea naturală?

Din păcate, probabil din cauza prețului ridicat, oamenii cumpără de multe ori cel miere din supermarket, care este cât se poate de artificială, conținând de fapt numai zaharuri.

Un studiu recent, realizat de un grup de experți la News Siguranța Alimentară, a descoperit că până la 76% din toate tipurile de miere disponibile în supermarket-uri au fost supuse unui proces numit ultrafiltrare. Ce înseamnă acest lucru – ei bine, acest proces de filtrare elimină impuritățile, cum ar fi urme de ceară, dar și polenul. Ar trebui să știi, de asemenea, că producătorii de miere spun că acest proces este „important”, în scopul de a preveni mierea să se cristalizeze și de a prelungi termenul de valabilitate a produselor lor. Lucru rău este că mulți consumatori nu cunosc faptul că polenul este extrem de important și benefic pentru corpurile noastre. Și mierea falsă nu-l conține!

Citește și Vrei un fund bombat? Uite ce trebuie să faci pentru a înnebuni bărbații!

Ei bine, experții spun că principalul motiv pentru care ar trebui să se evite mierea care a fost tratat cu acest tip de proces este că nu se poate localiza originea geografică a mierii, ca și în cazurile de contaminare cu polen, originea trebuie să fie analizată și urmărită. Adesea, aceasta este tratată și contaminată cu antibiotice ilegale și unele metale, deoarece producătorii din China folosesc acest proces pentru a o importa, iar originea sa este de obicei necunoscută. Ar trebui să știi, de asemenea, că există tipuri de miere care au fost combinate cu glucoză.

Dar cum recunoști mierea falsă?

În cazul în care mierea ta nu „cristalizează”, după un anumit timp, există o șansă bună să  fie alterată, deoarece mierea pură cristalizează atunci când este păstrată în frigider.
Acest lucru este, de asemenea, foarte important – ar trebui să citiți întotdeauna etichetele! Da, citiți întotdeauna eticheta de pe miere, iar în cazul în care conține glucoză comercială sau sirop de porumb, fructoză de mare, evit-o.
Sau, puteți încerca această metodă la fel de bine – trebuie doar să adăugați câteva picături de iod într-un pahar de apă și se adaugă o lingură de miere după aceea. În cazul în care mierea ta capătă o culoare albastră, a fost combinat cu amidon de porumb.
Sau, puteți adăuga câteva picături de oțet într-un amestec de apă cu miere. Dacă vedeți spumă, mierea a fost falsificată cu ipsos.
Mai poți arde mierea cu fosfor sau un chibrit, iar în cazul în care se aprinde, este mierea în stare pură.
Sau, puteți plasa o lingură de miere într-un pahar cu apă. În cazul în care mierea nu se dizolvă, este pur. Fals miere sau miere de slabă calitate se dizolvă în apă.