Cum poți prepara un deodorant natural? Iată rețeta!

Home / Beauty Tips / Cum poți prepara un deodorant natural? Iată rețeta!
Cum poți prepara un deodorant natural? Iată rețeta!

Ca o adevărată cunoscătoare a produselor cosmetice, știi că parabenii sunt ingredientele de evitat atunci când vine vorba de achiziționarea unui produs, oricărui fel de produs. Alegerea produselor de ten sau față cu un conținut organic măcar peste 90% devine un adevărat vis, iar cele naturale nu sunt chiar așa ușor de găsit. Iar cele mai multe, chiar dacă le găsești, nu au puncte de desfacere, ci livrează direct prin curier, ceea ce înseamnă că nu poți verifica calitatea produselor și dacă ingredientele din compoziție sunt potrivite tipului tău de piele. În plus, atunci când vine vorba de deodorante, lucrurile se complică, și asta pentru că deodorantul pe care îl iei trebuie să te și protejeze, dar să și miroasă frumos.  

Ceea ce trebuie să știi este că majoritatea uleiurilor esențiale sunt antibacteriene, bacteriile fiind cele care produc mirosul transpirației și al disconfortului creat de ele. Deodorantele obișnuite împiedică apariția bacteriilor și inhibă transpirația cu ajutorul unor substanțe precum aluminiul. Din fericire, tu îți poți crea un deodoratn natural acasă, folosind niște ingrediente foarte simple și ieftine

Pentru a scurta acest ”chin” în a găsi produsele perfecte pentru corp, există întotdeauna varianta mai simplă, aceea de a face tu acasă produsele respective. În felul acesta, te asiguri că totul este natural și știi exact ce ingrediente pui în compoziție sau dacă acelea se potrivesc tipului tău de piele.

Există mai multe variante de uleiuri pe care le poți folosi ca și bază. Lavanda poate fi o alegere ideală, căci este antibacteriană. O poți combina cu mușețel. Sau poți folosi chiar bicarbonat de sodiu, eficient în lupta împotriva transpirației.

Deodorant cu bicarbonat de sodiu

Amestecați un vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu cu puțină apă, fără să o dizolvați și aplicați produsul la subtraț. Sau combinați o parte de bicarbonat de sodiu cu 6 părți de amidon de porumb și aplicați pudra la subsoară în fiecare dimineață.

Lămâia, antiperspirantul perfect

Acidul citric din lămâie este un agent care distruge bacteriile imediat. Poate fi folosit eficient în combaterea și eliminarea mirosului neplăcut de transpirație, luând o felie de lămâie și aplicând-o la subraț. Mare atenție să nu aveți pielea iritată.
Deodorantul tău natural în câțiva pași simpli
Folosindu-te doar de câteva ingrediente, puteți realiza un deodorant natural foarte apropiat ca textură de deodorantele din magazin.
O rețetă cu doar trei ingrediente ar fi:
  • un sfert de cană de bicarbonat de sodiu
  • un sfert de cană de amidon de porumb
  • 5 linguri de ulei de cocos
Combinati praful de bicarbonat și amidonul, amestecându-l cu o furculiță. Adăugați uleiul de cocos  și amestecați până se formează o pastă. Îl puneți într-un recipient și puteți să îl folosiți imediat!
O alta rețetă de deodorant natural are ceva mai multe ingrediente, dar miroase mai plăcut și este mai hidratantă:
  • 3 linguri de unt de shea
  • 3 linguri de bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri de amidon de porumb
  • 2 capsule de vitamina E din care scurgeți tot uleiul
  • ulei esențial. poate fi de lavandă, de trandafiri, de mușetel, de bergamotă, în funcție de ceea ce suportă pielea.

Topiți toate ingredientele solide și când ajung în stare lichidă, adăugați vitamina E și uleiul esențial. Turnați compusul într-un recipient și puneți-l la frigider.

Acum, aveți propriul vostru deodorant natural, fără parabeni, fără procesări chimice sau alt tip de substanțe care pot dăuna coprului și pielii.