Cum recunoști pepenii injectați? Singurul semn care îi dă de gol

Home / Health / Cum recunoști pepenii injectați? Singurul semn care îi dă de gol
Cum recunoști pepenii injectați? Singurul semn care îi dă de gol

Recent, cazul constănțeanului care a cumpărat un pepene dintr-un lanț de magazine foarte cunoscut, a stârnit vâlvă pe internet, devenind viral în cel mai scurt timp. Practic, el a filmat cum din pepenele pe care îl cumpărase cu numai o oră înainte ieșes o spumă albă, eferverscentă. Omul a mai spus și că semințele din interiorul pepenelui erau necoapte. Însă cum poți să recunoști până la urmă un pepene injectat, înainte de a-l aduce acasă? Care sunt semnele cele mai evidente?

Citește și: Vinul albastru, cea mai mare ciudățenie în materie de băuturi! Atenție, este o…delicatesă!

Este adevărat, pepenii, ca și alte fructe și legume sunt injectați cu diferite substanțe pentru a le accelera creșterea, mai ales dacă sunt de proveniență externă și nu îi cumperi de la producătorii locali. Atunci când sunt într-un hypermarket, este puțin mai greu să îți dai seama, și asta pentru că nu ai cum să tai acea bucățică triunghiulară și să o guști înainte de a-l cumpăra. Cu toate acestea există câteva semne care te lasă să înțelegi care pepene e injectat și care nu. Așa că ar fi indicat să eviți hypermarketurile atunci când vrei să cumperi pepeni, pentru că poți avea surprize din cele mai neplăcute.

Cert este un lucru, și anume acela că de-a lungul timpului au fost folosite tot felul de substanțe pentru a accelera creșterea și coacerea miezului pepenilor, substanțe interzise în Europa, dar folosite în Statele Unite ale Americii din ce în ce mai des. Una din aceste substanțe este Forchlorfenuron, o substanţă testată pe şoareci în SUA, observându-se că, la doza maximă administrată, 400 de grame pe kilogram de masă corporală, apare alopecia. De asemenea, şoarecii au scăzut în greutate pe parcursul testelor.

Sunt și fermieri care culeg pepenii mai devreme și injectează acest tip de substanțe pentru a da aspectul de copt. Singurul lucru care îi dă de gol sunt semințele, care sunt albe.  Așa că pentru a evita să consumăm substanțe toxice, mai bine cerem fermierului/producătorului agricol să facă un dop pentru a putea vedea ce culoare au semințele.