Cum să ai grijă de părul tău pe timp de vară? Sfaturi de pus în aplicare începând de acum!

Home / Beauty Tips / Cum să ai grijă de părul tău pe timp de vară? Sfaturi de pus în aplicare începând de acum!
Cum să ai grijă de părul tău pe timp de vară? Sfaturi de pus în aplicare începând de acum!

Pe timp de vară, părul vopsit devine destul de greu de întreținut, iar dacă nu ești atentă sau nu îl îngrijești corespunzător, rezultatele pot deveni catastrofale. Părul ars, decolorat și înspicat și acesta nu sunt decât primele semne ale ”dezastrului” care va urma. Pentru a evita aceste situații neplăcute pentru tine și părul tău, pune în aplicare aceste sfaturi, începând de acum! Vei scăpa de o durere de cap, iar părul tău va fi strălucitor și mătăsos, la cele mai înalte temperaturi ale verii!

Citește și: Măști de față cu avocado de care te vei îndrăgosti! Care este preferata ta?

Specialiștii îți spun cum să ai grijă de părul tău. Minimum de îngrijire de care ai nevoie pentru o vară cu adevărat caniculară! Iată ce trebuie să faci pentru asta!

Gândește-te la acest aspect ca la o investiție pe care o faci în părul tău. Vopsitul sau decoloratul pot deveni destul de costisitoare și pot necesita destul de mult timp pentru a le face ca la carte, fie că vorbim despre un salon sau chiar de propriul tău apartament. așa că, înainte de toate, trebuie să ai răbdare.

  • Poară o pălărie atunci când mergi prin temperaturi foarte ridicate, cum ar fi vara, în mijlocul zilei. Le poți cumpăra de la orice magazin de specialitate. Dacă îți place să stai în piscină, de exemplu, sau în apă, la mare, ia-ți pur și simplu o șapcă, ce îți va proteja părul de acțiunea ultravioletelor.
  • Dacă nu ești genul care să poarte șepci sau pălării, atunci trebuie să ai puțin mai multă grijă de părul tău, pentru a-l proteja atunci când ești în soare. Folosește produse cu factor de protecție mai mare, ar fi o soluție pentru asta.
  • Părul sănătos este un păr frumos. Dacă alegi să te decolorezi pe timp de vară sau să îți faci părul cu două tonuri mai deschis, ține minte că după ce faci asta, trebuie să folosești balsam d păr profund hidratant, în fiecare zi, măcar câteva zile la rând după ce l-ai agresat cu decolorarea. Ulterior, trebuie să continui această acțiune, pentru a te asigura că nu se înspică sau nu își pierde din culoare rapid.
  • Folosește un șampon de păr și un balsam profesional, special pentru părul vopsit. Sub nicio formă nu folosi un alt tip de șampon, decât dacă vrei să te uiți cum se scurge culoarea din părul tău.
  • Te poți juca cu tot felul de nuanțatoare și spray-uri, dacă te plictisești de culoarea ta. Joacăt-te cu încredre, dar ai grijă și să îți hidratezi părul corespunzător după ce faci asta. Este adevărat, vara parcă nu prea merită să investești foarte mult în culori sau tehnici îndrăznețe de vopsit, pentru că vara este despre altceva, nu?
  • Răsfață-l cu măști de păr. Folosește ulei de cocos, ulei de măsline, gălbenuș de ou, care funcționeaza foarte bine pentru hidratarea părului.